pixabay

Lopovi operiraju po Zagrebu: Nakon potresa u samo jednoj zgradi šest od osam stanova je opljačkano!

Autor: Dnevno

Nakon što je mnoge zagrebačke domove uništio potres, na njih su se obrušili i lopovi. U jednoj je zgradi šest od osam stanova orobljeno.

Nakon razornog potresa u Zagrebu, te činjenice kako su mnogi morali iseliti iz svojih domova, operirati su počeli lopovi.

Ono što se čini kao najveći problem, a pomoć lopovima, su oznake na zgradama, pomoću kojih lopovi mogu puno lakše vidjeti u kojoj zgradi nema stanara, te isplanirati kada če ih ”počistiti”.

Iako iz policije umiruju građane, te tvrde kako zapravo nisu imali povećana krađa nakon potresa, ustvrdili su kako će se razmjeri štete pa i ove tek saznati.

Za Dnevnik.hr jedan je predstavnik stanara potvrdio kako je u njegovoj zgradi provaljeno u šest od osam stanova. Zgrada dakako nosi crvenu oznaku na sebi.

“Samo u dva u prizemlju nisu provalili, vjerojatno jer su blizu ceste pa bi se čulo kako se tuče”, rekao je Petar Baničević, predstavnik stanara, čiji je stan također opljačkan: “Oni su od mene odnijeli samo dječju bučicu sa sitnim novcem.”

Sve ono što potres nije razbio razbili su lopovi.




“U svim prostorima bile su prevrnute stvari, sve je bilo razbacano po podu. U spavaćoj sobi, po krevetu, sve izvađeno iz ormara, iz ladica”, rekla je Dina te dodala: “Nasreću, vrijedne stvari uzeli smo sa sobom zato što smo se odselili odmah nakon potresa.”

Društvenim mrežama pak građani si međusobno dojavljuju kad vide nepoznate automobile ili nepoznate ljude kako se kreću po njihovom kvartu.

Tako su se pojavila i fotografije koje prikazuju automobil s nekoliko tamnoputih osoba, a koje su po svemu sudeći obilazile dobar dio grada Zagreba. Osoba ih je zbog toga snimila i poslala fotografije policiji, kako bi provjerili o čemu se radi, a pritom je upozorio i ostale.




Stoga ne bi bilo loše malo bolje pogledati što se događa oko vas i vašeg mjesta stanovanja, te ukoliko uočite bilo što neobično, ili čujete lupanje u kući ili zgradi za koju znate da nema stanara, kontaktirajte policiju.

Svi zajedno sada trebamo paziti na imovinu jedni drugih, te učiniti sve kako bi imovina onih koji su ostali bez krova nad glavom ostala zaštićena do njihovog povratka.

“U posljednjih šest dana mi smo ukupno na području PUZ-a imali šest provala. Nešto što je prije bio dnevni prosjek, danas je tjedni prosjek”, rekla je Marija Goatti iz Policijske uprave zagrebačke.

Građane umiruje i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji kaže da sigurnost u vrijeme epidemije nije ugrožena jer u odnosu na isto razdoblje lani u Hrvatskoj bilježimo manje kaznenih djela. Naime, broj razbojništva pao je za 12,7 posto, broj teških krađa za 19,7 posto, a broj prijavljenih djela protiv imovine za 6,1 posto.

GRAĐANI U PANICI: Kucaju nam na vrata ‘zbog koronavirusa’. Na zvonu se pojavile neobične oznake

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.