Foto: Pixabay

LJUDI, SPASITE SE NA VRIJEME! I da, nikome ne otkrivajte lozinke. Ukoliko jeste, odmah ju promijenite!

Autor: Maja Štefanac

Građani su u posljednje vrijeme dojavili policiji kako im na E-mailove pristižu uznemirujuće poruke totalnih anonimusa ucjenjivača.

Naime, riječ je o nepoznatim osobama koje građanima na E-mail šalju poruke kako su na njihova računala i mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware), putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima te ih traže iznos od 1500 EUR u bitcoinima (BTC) kako navedene podatke ne bi javno objavili.

“Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti. Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke”, napominju iz policije.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.