Kruljac ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Autor: Marko

Odvjetnik Marko Dumančić rekao je kako je do sada ispitano 19, te je ostalo još sedam svjedoka koji će biti ispitani. Nakon toga, odnosno kada se otklone uzroci koji se navode - mogućnost utjecaja na svjedoke, pritvor bi trebao biti ukinut.

Istražni sudac Županijskog suda u Osijeku produžio je istražni zatvor za još dva mjeseca bivšem zapovjedniku kopnene vojske Oružanih snaga RH Mladenu Kruljcu i još petorici osumnjičenih za malverzacije s građevinskim zemljištem.

Produljenje pritvora zatražio je USKOK zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Kruljčev odvjetnik Marko Dumančić u izjavi za Hinu je rekao kako je do sada ispitano 19 svjedoka, te da je ostalo još sedam svjedoka koji će biti ispitani. Nakon toga, odnosno kada se otklone uzroci koji se navode – mogućnost utjecaja na svjedoke, pritvor bi trebao biti ukinut, kazao je Dumančić. Dodao je kako vjeruje da će to biti uskoro.

Mladena Kruljca i još petoricu osumnjičenika, koji se u osječkom zatvoru nalaze mjesec dana, tereti se da su raznim malverzacijama oštetili općinu Sibinj i državni proračun za oko 17 milijuna kuna. Uz Kruljca u toj građevinskoj aferi osumnjičeni su predsjednik HDZ-a Brodsko-posavske županije Zdravko Sočković, načelnik općine Sibinj Ivica Batinić, član sibinjskog Gradskog vijeća Ivan Mišković, poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Garić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.