Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krivotvorenjem do 1,4 milijuna kuna

Autor: Hina

Iz policije navode da je provedeno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana - dvojicom 38-godišnjaka i jednim 48-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela vezana uz organizirani kriminal

Policija je trojicu odgovornih u trima tvrtkama registriranima za uvoz automobila prijavila mjerodavnome državnom odvjetništvu zbog sumnje da su počinili po sedam kaznenih djela krivotvorenja isprava i ovjeravanja neistinitoga sadržaja, čime je, kako se procjenjuje, počinjena šteta od gotovo 1,4 milijuna kuna, izvijestili su iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Iz policije navode da je provedeno kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana – dvojicom 38-godišnjaka i jednim 48-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela vezana uz organizirani kriminal.

U dosadašnjoj istrazi utvrđeno je da su od studenoga 2015. do kolovoza 2016. kao odgovorne osobe triju tvrtaka registriranih za uvoz automobila, sa sjedištima na području Zadarske i Primorsko-goranske županije, pribavili lažne isprave za osobne automobile i upotrijebili ih kao prave. Tako su u zabludu doveli mjerodavna tijela da ovjere sadržaje koji nisu istiniti.

U sklopu istrage pregledane su prostorije i automobili kojima se osumnjičenici koriste te su oduzeta dva osobna automobila, računalna oprema, razna dokumentacija, uređaj za ometanje signala, pet grama kokaina i drugi predmeti.

Zbog sumnje da su krivotvorili isprave i ovjeravali neistiniti sadržaj, trojica su prijavljena mjerodavnome državnom odvjetništvu i bit će predana pritvorskom nadzorniku, priopćila je policija.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.