Korupcija u kninskoj bolnici ‘Hrvatski ponos’: Ravnatelj bez natječaja zaposlio 33 osobe

Autor: Hina/ A. R.

Ojdanić je dužnost ravnatelja obnašao do ljeta prošle godine, budući da je Vlada tada imenovala sanacijsku upraviteljicu bolnice te razriješila Upravno vijeće bolnice, na čijem je čelu bila kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Zbog sumnje da je zlorabeći svoj položaj ravnatelja kninske Opće bolnice “Hrvatski ponos” bez natječaja zaposlio 33 osobe, kninska policija je kazneno prijavila bivšeg ravnatelja Olivera Ojdanića.

PU šibensko-kninska ne navodi idenitet osumnjičenog, već samo da je riječ o 47-godišnjaku iz Knina kojega sumnjiči za niz kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, odnosno da je od početka 2008. do kraja 2012., koristeći tadašnji položaj i ovlasti u zdravstvenoj ustanovi u Kninu, bez javnog natječaja na neodređeno vrijeme zaposlio 33 osobe.

No, neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem ravnatelju kninske bolnice Oliveru Ojdaniću, za kojega su mediji lani pisali da je pod kriminalističkom istragom zbog nezakonitog zapošljavanja 30-tak osoba u bolnici. To je tada potvrdio i sam Ojdanić, ali i naglasio kako je žrtva anonimne prijave njegovih političkih protivnika, s obzirom da je član kninskog HDZ-a.

Mediji su navodili i kako su mnogi od tada zaposlenih već neko vrijeme radili u bolnici na određeno vrijeme te da je bolnica za njima imala dugoročnu potrebu. Ravnatelj Ojdanić tražio je i suglasnost od resornog ministarstva i dobio je, ali za prijem u radni odnos nije raspisao natječaj, a morao je.

Autor:Hina/ A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.