Foto: Borna Filic/PIXSELL

KOD HNK NAPADNUTI KOLEGE MATE RIMCA? ‘Neobrazovani idioti. Šokiran i tužan sam, je li moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?’

Autor: L.B.

Vlasnik Rimac Automobila i Buggatija Mate Rimac na svom je Facebooku u subotu objavio kako su njegovi strani kolege napadnuti u Zagrebu.

Rimac je izrazio u objavi koliko je šokiran ovakvim napadom te je napisao kako su mlađi muškarci prvo krenuli s rasističkim uvredama prema stranim kolegama, a da su ih potom, iako su njegovi kolege pokušali izbjeći konflikt, fizički napali.


Istaknuo je i kako se nada kako ovaj incident neće utjecati na percepciju stranaca koji dolaze raditi u Hrvatsku te kako se nada da će policija brzo i efikasno odraditi svoj posao. Na fotografiji koju je Rimac priložio uz objavu stoji i da se napad dogodio kod HNK u Zagrebu.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

‘Vratite se otkud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…’

“Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam.

Čuo sam se sa dečkima – kažu da su vidjeli grupu mlađih muškaraca koji su se počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama.

“Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…” uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt – prešli su cestu i ubrzali korak, ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom.

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj.

Nadam se da će Policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate.
Poslali smo upit policiji u vezi ovog slučaja, a odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.