FOTO: Unsplash / Ilustracija

Kažnjen jer je pijan verbalno napao gošću lokala: ‘Ne mogu podnijeti da netko vrijeđa Tuđmana i HDZ’

Autor: Andrej Jelušić

Bjelovarčanin D.Z. (61) kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 600 kuna zbog narušavanja javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu, prenosi portal Bjelovar live.

Okrivljeni je oko 16.45 sati pod vidnim utjecajem alkohola galamio na jednu gošću lokala i obraćao joj se riječima ”Što je alkoholičarko, tu si se došla opijati?”, a povrh svega ju je tjerao van iz lokala, stoji u nepravomoćnoj presudi.

Šokirana gošća pozvala je policiju, a muškarac se ni tada nije smirio. Policajca je upitao što želi od njega i znali li da ga on plaća. Policijski službenik ga je upozorio da prestane s galamom i napusti objekt. Umjesto da posluša zapovijed on je demonstrativno ušao u prostor šanka i zgrabio si pivo iz hladnjaka.

Tog 2. prosinca 2019. godine je nešto prije 17 sati priveden u policijsku postaju gdje je trebao prenoćiti do otriježnjena. No, u jednom trenutku se požalio na zdravstvene tegobe zbog čega je prebačen na psihijatrijski odjel bjelovarske Opće bolnice. Slučaj je temeljem optužnog prijedlog stigao do suda na kojem je okrivljeni iznio svoju obranu.

“Bio sam u stožeru za doček predsjednice Kolinde Grabar Kitarović koja je sutradan dolazila u Bjelovar i radio sam u njezinom timu za izbore. Netko me je htio onemogućiti da ju dočekam te je pozvao policiju”, ispričao je okrivljeni na sudu.

Gošću lokala je zamijetio tek kada je stigla policija, tvrdio je te objašnjavao da nikako ne može podnijeti da mu netko vrijeđa Tuđmana i HDZ jer je sudionik Domovinskog rata od samog početka. Naglasio je i da je čuo kako baš ta gošća lokala koju je tek ”kasnije” vidio često pije po gradu.

“Iz frižidera sam si uzeo pivu i platio 10 kuna. Policajac je rekao da odem kući. Odgovorio sam kako sam punoljetan i slobodan građanin Republike Hrvatske”, svjedočio je.




Uz glavnu novčanu kaznu mora platiti i 300 kuna sudskih troškova.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.