Ivica Galovic/PIXSELL

KAKAV ULOV U NEUMU! U cisterni dubrovačkih registracija pronađena čak 665 kilograma ‘skunka’

Autor: Hina

U operativnoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) kodnog naziva “Petrol Line” u utorak je u Neumu, u cisterni dubrovačkih registracija, pronađeno preko 665 kilograma “skunka”, a hrvatska policija surađuje na otkrivanju puta droge i utvrđivanju činjenica vezanih za vlasnika vozila s područja Metkovića, potvrdili su iz dubrovačko-neretvanske policijske uprave.

Glasnogovornica dubrovačko-neretvanske policije Davorka Bečić Hini je izjavila da ta policijska uprava nije sudjelovala u samoj provedbi akcije, već sa SIPA-om surađuje u naknadnoj istrazi s ciljem otkrivanja tijeka droge, kao i podataka o vlasniku vozila.

“Surađujemo s BiH kolegama budući da je cisterna u vlasništvu obrta iz Metkovića i dubrovačkih je registarskih oznaka. Također, razmjenjujemo informacije i o počinitelju. Ne mogu puno više reći, jer je istraga u tijeku”, kazala je Bečić.

Vlasnik cisterne je u akciji priveden pod sumnjom na počinjenje kaznenih djela neovlaštenog prometa opojnim drogama i organiziranog kriminala.

Iz SIPA-e su potvrdili da je droga pronađena u 89 vreća, u svakoj po sedam komada nepoznate tvari, koja po izgledu i strukturi asocira na opojnu drogu ‘cannabis sativa’. Uz drogu, oduzeta su i tri mobitela. Droga je bila namijenjena ilegalnom tržištu zapadne Europe, a iz SIPA-e ističu kako je riječ o jednoj od najvećih zapljena narkotika u BiH.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.