Jocić na suđenju za Pukanićevo umorstvo okrivio Karamarka

Autor: hina

Prvooptuženi Jocić najavio je kako će u tijeku postupka iznijeti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci.

Sreten Jocić, poznat kao Joca Amsterdam, u srijedu je, u nastavku iznošenja svoje obrane u povodu optužbe da je organizator umorstva suvlasnika “Nacionala” Ive Pukanića, izjavio da iza Pukanićeva umorstva stoji hrvatski ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

U nastavku suđenja njemu, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću, dvojici članova njegove skupine optužene za ubojstvo suvlasnika tjednika “Nacionala” Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, Jocić je najavio kako će u tijeku postupka iznijeti svoje spoznaje o Karamarkovoj umiješanosti te da će to potvrditi njegovi svjedoci.

‘Skrivanje pod tepih’

– Motiv hrvatske vlasti i Karamarkov jest da se ubojstvo Pukanića nikad ne riješi i da se izveze u Srbiju – kazao je Jocić te ustvrdio kako bi “tužitelj trebalo znati koji su motivi Hrvatske za to”.

Na upit predsjednika sudskog vijeća Vladimira Vučinića odakle optuženiku tvrdnja koju je iznio u utorak, da je uhićen na temelju crnogorsko-hrvatske informacije da može ugroziti sigurnost srbijanskog predsjednika u interesu crnogorsko-hrvatsko-albanske mafije, Jocić je kazao kako su ljeti 2009. srbijanski mediji objavili vijest o tome.

Po Jocićevim riječima, mediji su prenijeli i to da je Tadića o ugrozi njegove sigurnosti obavijestio ondašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, nakon čega su se susreli ministri unutarnjih poslova dviju zemalja, Karamarko i Ivica Dačića, a potom i državni odvjetnici, nakon čega je on uhićen.

Jocić je također ustvrdio kako je iza Mesićevih izbornih kampanja stajao “Albanac Muharemi” te “transnacionalna kriminalna obitelj braće Osmani”.




Informacije u zamjenu za smanjenje kazne

Govoreći o boravku u zatvoru u Nizozemskoj, Jocić je kazao kako su ga ondje posjećivali dužnosnici NATO-a i Europske unije i tražili od njega obavijesti o haaškim optuženicima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću kako bi mu zauzvrat omogućili smanjenje kazne.

Na više uzastopnih upozorenja suca Vučinića da Jocić svojim izlaganjem teško optužuje visoke inozemne političke dužnosnike te da u izlaganju mora poštivati dostojanstvo svih dužnosnika u Srbiji i inozemstvu, Jocić je kazao kako je svjestan toga te da ne bi to činio da ne namjerava to i dokazati.




Jocićevo ispitivanje u okviru iznošenja njegove obrane nastavljeno je u srijedu popodne.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.