fbpx
Ilustracija, Photo: Damir Spehar/PIXSELL

JEZA OKO KUČEVA: Pronađene bebe s pupčanom vrpcom, depresivna majka ubila dijete papučom!

Autor: Dnevno

Dok Hrvatsku potresa posljednji slučaj zlostavljanja i zanemarivanja djece sa smrtnim ishodom dvogodišnje djevojčice koju je na smrt pretukla biološka majka, i mediji u susjedstvu podsjećaju na primjere stravičnih slučajeva zanemarivanja, zlostavljanja, pokušaja ubojstava i ubojstava djece.

U Srbiji, u selu Bukovska kod Kučeva pored kontejnera za smeće, na velikoj hladnoći, u pletenoj košari pronađena je beba stara tek tri sata, dječačić umotan u plavu dekicu.

Pronašli su ju stanovnici sela Bratislav i Brana Žurkić koji žive u blizini.  Kad su ugledali košaru prišli su kako bi pogledali o čemu se radi i pronašli tek rođenu bebu sa odrezanom pupčanom vrpcom.

Na svu sreću, iako pothlađena, beba je pronađena živa, a stanovnici su odmah pozvali policiju i hitnu pomoć, nakon čega je beba prebačena u bolnicu.

Ostavljeni s pupčanom vrpcom

Zastrašujuće je što oni nisu bili prvi koji su ugledali ostavljenog dječaka. Naime, košaru je vidjela i Violeta Paunović, no nije niti slutila što se u njoj nalazi.
“Vozila sam djecu u školu oko sedam ujutro i videla sam košaru pored puta, ne znajući da je tu beba… Ljudi čija je kuća u blizini su prijavili policiji. Meni ni na kraj pameti nije bilo da je neko ostavio dijete, kad sam kasnije saznala da je beba, pokajala sam se što nisam zaustavila auto da pogledam”, rekla je Paunovićeva za Kurir.

Policija je tragala za majkom, a novadanas podsjeća na još jedan slučaj koji se dogodio godinu dana ranije, 2019. godine.  Beba je jednako kao i ova pronađena 2020. godine, pronađena na gotovo istom području, s pupčanom vrpcom, a bila je stara svega nekoliko sati.

Tada je tek rođeni dječak pronađen na ulici u Crljencu. Njemu ni pupčana vrpca nije bila podvezana kako treba. Napušteno novorođenče tada je pronašla mještanka sela Biljana Topalović, a i ova se beba nalazila u košari.
Sve se odigralo 25. siječnja 2019. godine kada je Biljana sa svojim bratom Bobanom Svetozarevićem upravo tim putem krenula u posjet majci. U jednom trenutku pored ulice ugledala je košaru prekrivenu snijegom a iz nje je dopirao glasić, kako je opisala Biljana, koji je podsjećao na mačje zavijanje.

Ubrzo je potom ugledala malenu nožicu, a potom je uzela dijete i odnijela ga u kuću susjede, nakon čega su pozvale policiju i hitnu pomoć.

Dječak je prevezen u bolnicu u Požarevcu, kao i prethodno spomenuta beba, te se uspješno oporavio.

Čedomorstvo od Kučeva – ubila dijete papučom

Na području Kučeva dogodio se još jedan stravičan zločin u ožujku 2019. godine kad je23-godišnja majkaubila  četveromjesečnog sina u vlastitoj kući dok je njen suprug bio u bolnici.
Ona je najprije nazvala rođakinju kojoj je rekla da sinčić ne diše, a potom je pobjegla. Rođakinja je pozvala policiju koja je potom nekoliko sati tragala za ženom koju su pronašli kako luta ulicama s nožem u ruci.

Kako su navodili mediji, žena je priznala da je dijete ubila jer je ono plakalo. Ono što se potom doznalo bilo je zastrašujuće. Naime, majka niej točno znala objasniti niti što je s njenom drugom bebom, odnosno blizancem ubijenog. Najprije je tvrdila da je preminuo prije poroda, potom da ga je rodila živog, no da je dijete preminulo, a kasnije se doznalo kako je i drugo dijete još bilo živo, te se nalazilo u bolnici no s ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Tamošnji mediji tad su navodili kako je žena u policiji kazala da je dijete plakalo, te da mu je ona odlučila stavit papuču na nos i usta i tako ga ugušila. Sumnjalo se da je žena patila od teškog oblika postporođajne depresije.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.