ISPLJUSKAO GA U HIT TERETANI: Evo zašto su gorili motocikli u Splitu, za sve je kriva ona

Autor: D.V

Eksplozija koja je noćas odjeknula splitskim Pujankama na vidjelo je izvukla stari problem grada podno Marjana, obračun narko bandi. Policija je u petak dovršila očevid u Tijardovićevoj ulici i priopćila kako je požar podmetnut, a buktinja je progutala jedan ‘Golf’ i devet motocikla. Garažu su kao sklonište automobila i motocikla koristili dileri iz Splita i Solina kako bi spriječili konkurenciju i dobavljače narkotika kojima su ostali dužni da im zapale vozila.

No, to se upravo dogodilo. Slobodna Dalmacija doznaje kako jedan od njih živi na Pujankama, a redovito radi s tzv. solinskom ekipom. Osim dilanjem, bave se i ugostiteljstvom, a ovaj slučaj upućeni već povezuju i s bacanjem ručne bombe pod automobile prije mjesec i pol dana u Solinu, kada je oštećeno četiri vozila, od kojih su dva u vlasništvu članova obitelji M.K.-G. (42), otprije poznatog policiji, ali i pravosuđu, po preprodaji droge.

No, on je nakon incidenta demantirao da se radi o napadu na njega, već da je tu večer u blizini bila svadba s koje je naišao jedan od gostiju i bacio topovski udar koji je slučajno oštetio automobile. Ovog su puta pak, u Tijardovićevoj ulici, izgorjela i njegova vozila.

Zbog pošiljke izvadio pištolj

I prije mjesec dana spominjalo se kako bi uzrok nevolja mogao biti dug od 35.000 eura za turu kokaina iz Zadra, a palež u garaži ponovno je na ulici aktivirao ovu temu. A zbog iste je pošiljke prošlog ljeta umalo došlo do krvavog obračuna u kafiću u Solinu kada su uhićena dva muškarca i zaplijenjen je pištolj, ali i mobitel u kojemu su pronađene poruke o kokainskom dugu.

Jednog od ta dva uhićena muškarca je u poznatijoj solinskoj teretani ispljuskao vlasnik jednog od vozila smještenih u garaži na Pujankama. U svakom slučaju, pune ruke posla za policijske inspektore, tim više što osobe iz tog miljea ne surađuju u otkrivanju počinitelja jer time inkriminiraju i sebe.

Problem je, međutim, što među vozilima u garaži nisu samo ona koja koriste kriminalci, već su štetu pretrpjeli i građani koji nemaju veze s uličnim obračunima. A u neposrednoj blizini narko baze osnovne su škole.




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.