Pixabay

HRVATSKA PRAVDA: Trojica silovala maloljetnicu s invaliditetom prije 20 godina, a tek sad im kreće suđenje!

Autor:

Ljetos je hrvatsku javnost šokirala vijest da su trojica mladića oslobođena za silovanje malodobne djevojke nakon presude koja je izrečena 20 godina poslije samog događaja!

Da stvar bude šokantnija, na čakovečkom Općinskom sudu je zapravo dokazano da su trojica mladića imali spolni odnos s djevojkom protiv njezine volje, no problem je bio u tome što ih je tužiteljstvo teretilo za krivo kazneno djelo!?

No, kako javlja portal danica.hr, presuda koja je šokirala Hrvatsku ukinuta je na Županijskiom sudu u Varaždinu koji je naložio novo suđenje koje će se provesti pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

“Zaključeno je kako je čakovečki Općinski sud pogrešno utvrdio činjenice, pogrešno zaključio da oštećenica nije imala svojstvo nemoćne osobe i pogrešno oslobodio okrivljenike”, navodi koprivnički portal.

Prema rekonstrukciji događaja, tri mladića (stariji je imao 20, dvojica 17) sa 17-godišnjom djevojkom su se zabavljali i pili u lokalnom kafiu. Potom su otišli u roditeljsku kuću jednog od njih, a djevojka je u svom iskazu potvrdila da se s trećeoptuženim svojevoljno završila u sobi te da su se mazili.
Kad su u sobu ušla i preostala dvojica, pokušala se opirati, ali nije uspjela. Ispričala je kako je cijelo vrijeme plakala, no mladiće to nije spriječilo da imaju spolni odnos s njom.

Nakon svega vratila se kafić i sve ispričala svojoj prijateljici, a poslije tjedan dana sve je ispričala i liječnicima koji su obavijestili njezine roditelje.

Sud je oslobodio svu trojicu (danas je riječ o odraslim ljudima, 40-godišnjaku i dva 37-godišnjaka) jer su ih tužitelji optužili za “prisilan višestruki spolni odnos s nemoćnom osobom koja nije sposobna za otpor”. Razlog tomu je bila činjenica da je djevojka kao mala preboljela dječju paralizu te da se otežano kretala.
No, kako se na sudu utvrdilo da je pružala otpor, što je potvrdilo i sudsko vještačenje, optužnica je pala iz doista bizarnog razloga.

Budući da žrtva kritične zgode nije imala svojstvo nemoćne osobe, to je u konkretnom slučaju izostao osnovni element kaznenog djela koje je optuženicima stavljeno na teret, pa su stoga oslobođeni od optužbe”, pojašnjava danica.hr.

Sada slijedi novi sudski postupak. Kako piše danica, danas je djevojka udana žena, a i dvojica optuženika su obiteljski ljudi postala koji imaju djecu.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.