Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

HORVATINČIĆA UHVATILI U ‘TRENUCIMA ODMORA’: Na rehabilitaciji je u toplicama, vraća li se uopće u zatvor?

Autor: Daniel Radman

U medije su procurile su fotografije Tomislava Horvatinčića, viđen je na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama, u pratnji pravosudnog policajca.

Kako nam je potvrdio njegov odvjetnik Velimir Došen, Horvatinčić se doista nalazi u Toplicama još od 4. listopada, a ondje će ostati najkasnije do 25. listopada.

Naime, Horvatinčiću je, na prijedlog liječnika, odobrena rehabilitacija u trajanju od 21 dan.

Može dobiti najviše 21 dan rehabilitacije

Nakon što se u srpnju javio u Remetinec na odsluženje kazne, od prošlog mjeseca tajkun je prebačen u kaznionicu poluotvorenog tipa Lipovica-Popovača, čiji je ravnatelj potpisao odobrenje za rehabilitacijom.

Premda se pojavili napisi kako bi mogao otići na šestomjesečnu rehabilitaciju, to nije točno. Rehabilitacija se može produžiti maksimalno na još 21 dan (iako je praksa 14) i to najviše jednom godišnje, kao što i boravak u toplicama može biti odobren jednom godišnje.

Izdržavanje kazne može biti prekinuto

Sukladno tomu, Horvatinčić bi tek u siječnju mogao na novu rehabilitaciju.

“Za sada nemam nikakve informacije da će mu rehabilitacija biti produžena. Ukoliko liječnik ustanovi da je potrebno, najvjerojatnije će mu biti produljeno”, rekao nam je odvjetnik Došen.




Ipak, iako nije dopušteno i drugo produljene rehabilitacije, svakom zatvoreniku – pa tako i Horvatinčiću – može se dopustiti liječenje ukoliko je to potrebno. No, u tom slučaju ravnatelj ustanove u kojoj zatvorenik izdržava kaznu dužan je predložiti prekid izdržavanja iste.

Horvatičnić je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginulo dvoje Talijana.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.