fbpx
screenshoot

HOROR U ČAKOVCU: Ostavljaju djecu satima u autu i socijalu troše u kockarnicama

Autor: dnevno.hr

Romi uopće nisu skrivali da novac koji dobiju kao pomoć troše na kocku

Nakon što je u emisiji Provjereno objavljena priča o međimurskim Romima koji novac od socijalne pomoći troše u kockarnicama, ekipa Provjerenog otišla je ponovo u Čakovec dvadesetak dana nakon objave priče.

Na dan kada je isplaćena socijalna pomoć čekali su ispred kockarnice, a dočekali su ih prizori identični onima koje su snimili prije tri tjedna.

Ponovno su uhvatili Rome koji su im otvoreno priznali da socijalnu pomoć koriste za kockanje. 


Jutro nakon objave priloga predstavnici romske manjine i lokalne samouprave pozvani su u Ministarstvo socijalne politike, te je donešena  odluka kako postoji problem o kojem se mora razgovarati.

S jednim od mladića porazgovarali su novinari, te im je on tom prilikom priznao da mu godišnja zarada iznosi oko 50 tisuća kuna, a na pitanje odakle mu novac za ulaganje odgovario je ‘pa radim gospodine, to je logično’. ‘Moram ludovat. Moram trošit pare’, rekao im je mladić.

Na pitanje jesu li uspjeli što zaraditi, drugi mladić odgovara da je zaradio pet tisuća kuna.

‘Dobivamo socijalku i to sve u kasino stavljamo’, izjavio je drugi bez ikakve zadrške.

‘Ima jedna baš jako specifična situacija koja mi je jako zasmetala i zbog koje mi je i najviše žao što je nisam prijavio socijalnoj službi i policiji, a to je da je došao jedan bračni par i to u 6. mjesecu, oko 2 popodne. Vani vruće. Asfaltirano parkiralište.Oni su kockali od dva sata dok nisu izašli van. Ja sam išao sa smjene, oko 6, 7 sati. U kombiju je bilo dvoje djece stare po mojoj procjeni oko dvije-tri i pet godina. Oni su cijelo to vrijeme bili u kombiju, tih 4, 5 sati nitko nije izašao van pogledati ih’, ispričao je.
Nastavak ove mučne priče možete gledati danas u 22:30 sati u emisiji Provjereno, a ukoliko niste gledali prvu emisiju, pročitajte detalje na LINKU.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.