fbpx

HOROR: Dok se oni smrzavaju ispuštajući zadnji topli dah u ledeni pakao, šakali kolju bolesne i najmanje!

Autor: dnevno.hr

Mučna priča na deponiji u Bosanskom Brodu odvija se svakodnevno, a ovih dana, zbog izrazite hladnoće, problem napuštenih pasa postao je skoro nepodnošljiv. Volonterke s ogromnom voljom godinama se bore s velikim problemom, koji se počeo prelijevati ‘preko mosta’ prema Slavonskom Brodu, a to su napušteni, bolesni i do ruba smrti dovedeni psi razne starosti, od štenaca koji još nisu ni progledali do starijih pasa koji su navjerojatnije napušteni kako bi upravo na deponiju u Bosanskom Brodu okončali svoj život.

Volonterke iz Bosanskog Borda, Slavonskog Broda, Zagreba, pa i Njemačke su s, kako ga one zovu , ‘logora smrti i mučenja’ spasile na desetke pasa, no njihov problem tu ne prestaje, jer se doslovno svaki dan pojavljuju novi napušteni psi.

‘’Teško je gledati peseke koje hraniš dan ranije, dan kasnije su ubijeni. Teško je gledati da šakali koji su također došli na deponiju, kolju ranjive i bolesne i bebice. Teško je tako svakodnevno gledati prijatelje koje gubiš, i ovu deponiju gledati kao “logor smrti i mučenja”. Ovo je njihov rat, ovo su njihovi vojnici, koji spram prirode i dvonožne vrste (nas) nemaju ama baš nikakve šanse.’, izjavila je za naš portal jedna od volonterki, te dodala: ‘Sve mi većinu noći ne spavamo, gledamo kolegice smrznute, ranjene, mokre, gladne na terenu, samo da njima pruže još jednu šansu za život, samo taj još jedan dan. One koje su jako bolesni putuju dobrim veterinarima gdje im nakon borbe za život počinje novi put ka nekom drugom životu. Na čekanju za privremene smještaje, koje se dalje na žalost plaćaju, čeka još tih 40 života, iako smo samo prošle godine udomili iznad 40 njihovih prijatelja.

Volonterke se snalaze kako znaju i mogu, pa tako odlaze po restoranima sa kanticom, gdje ih već svi vlasnici znaju, te im širokogrudno daju ostatke za nesretne životinje. Naime, donacijama uspiju skupiti hrane za svega pola mjeseca, ostala hrana i troškovi veterinara tako padaju na njih i ostale koji pomažu donacijama hrane i ostalih potrepština, a koji su sa slučajem upoznati putem Facebooka na kojem volonterke svakodnevno postavljauju fotografije I videe koji se, u današnje vrijeme, čine apsolutno nevjerojatni.


Vremenske neprilike učinile su svoje, te volonterke kažu kako se psi svakodnevno smrzavaju ‘ispuštajući zadnji topli dah u ledeni pakao oko njih.’

Cilj volonterki velikog srca je jednostavan: nakon šest mjeseca preseliti pse iz prostora koji gube u protor gdje dalje mogu čekati svoju nadu za život. Kako bi to ostvarile trebaju pomoć građevinara te građevinski materijal kako bi im se izgradili boxevi i posebni prostori za majke i bebe te nesocijalizirane pse. Uvijek im je potrebna hrana, slama, dekice, sav higijenski i medicinski materijal. Hitno su im potrebne sterilizacije/kastracije, cijepljenja bjesnoće i cijepljenja protiv zaraznih bolesti za štence.

U nastavku donosimo priče pasa koji je trenutno pomoć najpotrebnija, a u galeriji možete vidjeti s kakvim se užasima svakodnevno susreću volonterke prilikom obilaska deponije.

Minja

Cap
Lino Čokolino

Moje ime je LINO, Lino Čokolino kako me od milja svi zovu.
Ja nisam medvjedić nego pravi psić u tipu većeg jazavčara i ko zna čega.
Momentalno imam nekoliko kilica više tako da Vas možda i podsjetim na medu ali moja bi idealna težina bila oko 10 kg.
Imam oko 2 godine i do nedavna sam bio najsretniji pas na Svijetu.

Imao sam svog voljenog vlasnika koji me je obožavao i koji mi je ispunjavao sve moje želje.
Bili smo pravi prijatelji i moj vlasnik je mnogo razgovarao samnom jer sam mu ja bio jedini pravi i iskreni prijatelj. Živio sam u centru Zagreba i šetao po njegovim ulicama. I onda kako to na žalost biva moj voljeni gazda je obolio i ne može se više brinuti o meni. Nije mi bilo jasno zašto me svaki dan stišće i grli i ljubi i plaće,….
I danas sam shvatio. Odvezli su me do tete čuvalice i sada je moje srce tužno, a oči najtužnije na Svijetu. I one plaću,… Da, i psi znaju plakati.
Moj gazda mi je na rastanku šapnuo da mu je najveća želja da dočeka i vidi da ja imam novi dom u kojem ću biti voljen i mažen kao i kod njega. I naravno rekao je da me jako voli i da budem dobar kao i do sada.

Zovite. I dođite me upoznati.
Lin je cijepljen, čipiran i kastriran. Naravno naučen je na život u stanu.

Sav ostali info:
Martina: 098877298, Viber, Mail za upite: [email protected]
Jadranka: 0915150100 ili 099/8495378, Viber, Whats App

Nalazi se u Samoboru (pokraj Zagreba) blizu granice sa Slovenijom- BREGANA.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.