: Tomislav Miletic/PIXSELL

Hoće li se grad Samobor sada očitovati? Policija pojasnila navode oko poginulog pješaka. Evo koliko je bilo potrebno od dojave do smrti…

Autor: Dnevno

Prije nešto više od tjedan dana, točnije 31.07., nešto prije ponoći, na betonskoj cesti između Samobora i Svete Nedelje, poginuo je pješak na kojega je naletjelo jedno vozilo.

Utvrđeno je da je vozilom kojim je usmrćen pješak, Peugeot 207 zagrebačkih registarskih oznaka, upravljala 28-godišnjakinja koja je uhićena i dovedena u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Prema navodima građana grada Samobora, razvila se sumnja kako policijski službenici nisu na vrijeme izašli na teren, čime se dovelo u pitanje bi li pregaženi muškarac bio još uvijek živ da je policija došla ranije, no uskoro će se pokazati kako su policijski službenici reagirali najbrže moguće, no to ne znači kako krivac ne postoji.

Naime, jedna je već građanka napisala na društvenim mrežama kako je muškarca, za kojeg su zaprimljene dojave, vidjela u 21:20 sati, no čini se kako ona nije obavijestila policiju.

Šok i zgražanje izazvali su navodi kako policija nije izašla na teren na vrijeme, no taj navod, sudeći po odgovoru iz MUP-a, nije se pokazao točnim.

”Sinoć je nećak zvao policiju da čovjek hoda betonkom i da nešto naprave..odgovorili su mu da su ih već zvale tri osobe da ih obavijeste o tome..Jutros ga je policija zvala da ga obavijeste da je čovjek na žalost pregažen i da im opet sve kaže što su vidjeli sinoć…Čovjek nemre k sebi doći od muke…Koliko treba našoj  policiji da izađe iz postaje do Betonke????”, napisao je jedan od građana, a njegove i ostale navode provjerili smo u MUP-u.

”31. srpnja 2020. godine u 23.02 sati zaprimili smo jednu dojavu da se na cesti između Samobora i Svete Nedjelje po sredini kolnika kreće osoba. Nakon toga, u razmaku jedne minute zaprimljene su još dvije dojave o istom slučaju. Odmah po zaprimljenoj dojavi, policijski su službenici upućeni na mjesto događaja gdje su i stigli u 23.13 sati, a koji su pronašli osobu koja je ležala na zemlji u kanalu pored ceste te je zatražen ujedno i izlazak Hitne medicinske pomoći i Vatrogasne postrojbe Samobor”, navode nam iz PU Zagrebačka.

Činjenica da su dojave o pješaku zaprimljene od 23.02., te u razmaku od jedne minute još dvije, a da je policija na mjesto događaja stigla već u 23:13 kada je pješak već bio pregažen, zapravo najviše govori o tome koliko je ova ruta opasna, te kako se građani grada Samobora s pravom bune i negoduju što područje nije pravilno osvijetljeno, te što na istom nema niti bicikističke, kao niti pješačke staze.

Grad Samobor dao je tek kratak odgovor po pitanju izgradnje biciklističke rute, no na naš ponovljeni upit o tome kada se očekuje završetak radova, ono što sve zanima – kada građani mogu očekivati stazu, iz grada do danas nismo dobili odgovor. Odgovorili su kako su neposredno pred realizacijom projekta, što god to značilo.

”Grad Samobor je sukladno prostorno planskoj dokumentaciji i Strateškom programu razvoja Grada Samobora pristupio izradi projektne dokumentacije i ishodio građevinsku dozvolu za izgradnju biciklističke rute položene zapadnije od postojeće državne ceste, a kojom bi se omogućilo povezivanje gradova Samobora i Svete Nedelje za kategorije biciklista i pješaka.
Projektirana je staza s asfaltnim zastorom i javnom rasvjetom. Duljina trase na dijelu koji pripada području grada Samobora iznosi 2315 metara.

Nakon zadovoljavanja svih preduvjeta projekt je prijavljen za sufinanciranje u okviru operativnog programa ˝Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.˝, a kao takav je zadovoljio tražene uvjete i kriterije te se nalazi neposredno pred realizacijom”, odgovorili su iz grada Samobora.

STRAVIČNA POZADINA USMRĆENOG PJEŠAKA U SAMOBORU! Policija nije reagirala na dojave građana, mi imamo detalje!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.