Dron - HGSS Photo: Dino Stanin/PIXSELL

HGSS kod Slavonskog Broda uz pomoć drona pronašao tijelo nestale osobe

Autor: Dnevno

Mrtvo tijelo nestale starije muške osobe pronašli su u ponedjeljak kod Slavonskog Broda pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), nakon što su ga uočili pretraživanjem dronom.

Iz HGSS-a su priopćili kako su jutros u potragu za starijim muškarcem uključilo se šest njihovih pripadnika iz Stanice Slavonski Brod s potražnim timom (vodič i pas), dronom, te jedan član Stanice Požega.

 Nedugo nakon dolaska na teren, prilikom pretraživanja dronom pronađeno je tijelo nestale osobe, nakon čega je obavljen očevid.

 U HGSS-u ističu kako je potreba naprednih tehnologija uvelike od pomoći ljudskim snagama na terenu te doprinosi cijelom sustavu traganja.

“Koliko je bitna pravilna primjena dokazuje i kontinuirana suradnja s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe, koja je u vrlo kratkom roku osigurala zonu za obavljanje letačke operacije bespilotnim zrakoplovom HGSS-a i tako pridonjela potražnoj akciji”, stoji u priopćenju HGSS-a stanice Slavonski Brod

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.