Foto: Goran Sebelic / CROPIX/Ilustracija

HDZ-ov NAČELNIK AUTOM UDARIO BICIKLISTICU: ‘Nisam osjetio kontakt, žao mi je zbog svega’

Autor: Dnevno.hr

HDZ-ov načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković, 21. je rujna, neslužbeno se doznaje, skrivio prometnu nesreću u kojoj je službenim autom općine udario biciklisticu koja se kretala cestom u mjestu Ljupina kod Nove Gradiške.

Zatim je pobjegao s mjesta nesreće ne pruživši pomoć ozlijeđenoj ženi, a nije obavijestio niti policiju niti Hitnu pomoć.

Kako piše Jutarnji list, iz PU brodsko-posavske potvrdili su da se ta nesreća dogodila, ali bez navođenja imena sudionika.

“Prometna nesreća dogodila se 21. rujna 2022. godine oko 19.40 sati u mjestu Ljupina na ŽC 4157, pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena. Očevidom na mjestu događaja policijski službenici utvrdili su da je nepoznati vozač, upravljajući osobnim automobilom, započeo pretjecati 58-godišnju biciklisticu, međutim kako nije držao dovoljan sigurnosni razmak, osvrtnim zrcalom udario je u ruku vozačice bicikla. Nakon što se to dogodilo, napustio je mjesto nesreće a da nije s ozlijeđenom biciklisticom razmijenio podatke, kao ni obavijestio policiju”, priopćila je glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Policija pregledala 70 vozila, idući dan našli krivca

Ozlijeđena biciklistica je sama potražila liječničku pomoć te su joj utvrđene lakše ozljede. Policija je krenula tražiti počinitelja, a pomoglo im je što je s automobila otpao retrovizor kojim je Anđelković zakačio biciklisticu.

Policija je pregledala oko 70 vozila te su našli jedno za koje se osnovano sumnjalo da je ono koje su tražili.

Glasnogovornica policije Kata Nujić rekla je da su sljedećeg dana oko 7 sati ujutro policijski službenici otkrili vozača osobnog automobila i utvrdili da je isti sudjelovao u ovoj prometnoj nesreći.




“Radi se o 56-godišnjaku protiv kojega su policijski službenici podnijeli optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Prema trenutnim saznanjima, na sudu je završen prekršajni postupak te je 56-godišnjak kažnjen”, dodala je Nujić.

Neslužbeno: Dobio zabranu vožnje i novčanu kaznu

Neslužbeno, načelnik Općine Davor dobio je zabranu upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od četiri mjeseca i novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna. Načelnik Davora prvo nije odgovarao na pozive i poruke da se očituje o prometnoj nesreći, no u poslijepodnevnim satima je odgovorio na upit Jutarnjeg.

“Nastavno na događaj od 21.09.2022. g, obavještavam Vas da nisam osjetio kontakt retrovizora s biciklom, a tek ujutro sam vidio da je retrovizor oštećen. Nisam bio pod utjecajem alkohola i želim izraziti žaljenje zbog nemilog događaja”, poručio je načelnik općine Davor.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.