Radio Sveta Nedelja/Facebook

(FOTO) OVO JE PRESTRAŠNO: Obitelji iz Horvata hitno potrebna pomoć! Izgorjela im čitava kuća zbog oštećenog dimnjaka od potresa

Autor: Dnevno

Potres koji je najviše štete donio gradu Zagrebu, osjetio se i u široj okolici, pa tako i u Samoboru i Svetoj Nedelji. Nažalost, mnogi koji su osjetili snažno podrhtavanje nisu provjerili je li s njihovim kućama ili zgradama sve u redu, jer oštećenja nisu bila vidljiva.

Upravo to dogodilo se obitelji s dvoje djece iz Horvata. Najprije im je potres uništio dimnjak, što nije bilo vidljivo, a potom im je u požaru, prouzorkovanim oštećenim dimnjakom, izgorjela čitava kuća.

Na sreću, usred noći, jedan član obitelji primijetio je snažan dim, te na vrijeme upozorio obitelj, kako bi se spasili.

Vatrena stihija u utorak je oko 7 sati buknula na krovu kuće obitelji Širanović u istoimenoj ulici u naselju Horvati te im uzela doslovno sve.

”Supružnici Siniša i Ines te njihovo dvoje djece školaraca imali su buđenje iz noćne more, a pravodobnom reakcijom vlasnika kuće, Sinišina oca Vlade, spasili su se u zadnji čas. Uzrok problema krio se u dimnjaku kojeg je uništio potres, međutim, kako je isti bio omotan limenom oblogom, s vanjske strane nisu bila vidljiva nikakva oštećenja.

”Svi smo spavali, a svekar je nešto prije 6 ujutro zapalio peć da bi pola sata kasnije primijetio da se iz dimnjaka dimi. Odmah nas je probudio, a kad sam otvorila vrata sobe, sve je već bilo puno dima. Počela sam vrištati, totalna panika me uhvatila. Svi smo istrčali na dvorište. Ni sama ne znam kako sam uopće do tamo došla.

Vatrogasci su došli s tri vozila i brzo počeli gasiti. Jedni su iz kuće izvlačili aparate, a drugi su pokušavali gasiti po krovu, ali taj lim je bio prevruć što im je otežavalo posao”, ispričala je Ines Širanovićra Radio Svta Nedelja, koja je sa suprugom tek nedavno obnovila kuću i zadnje radove su privodili kraju. Nakon potresa, kaže, kuća nije imala nikakva vidljiva oštećenja i sve su pregledali pa i sam krov te dimnjak.




”Prije 14 godina, kad smo se vjenčali, suprug i ja počeli smo ispočetka. Digli smo kredit, rodila su se i djeca. Prije tri mjeseca, kad smo otplatili prvi kredit, digli smo drugi i napravili novi krov te dvije sobe za djecu. U požaru nam je sve uništeno. Ostali smo pod vedrim nebom te su nam samo ostale rate kredita umjesto kuće. Dobri susjedi su se odmah ponudili te krenuli razgrtati i odvoziti šutu jer mi to sami ne bismo mogli. Djecu smo poslali kod rođaka, a mi ćemo se nakratko isto morati snaći”, dodala je još Ines Širanović.

Policijski očevid je pokazao da je do požara došlo uslijed prijenosa toplinske energije s metalne cijevi dimnjaka na drvenu konstrukciju krova.

Svi koji žele pomoći obitelji Širanović da što prije ponovno stanu na noge, mogu to učiniti uplatom na broj računa Siniše Širanovića, koji je otvoren u Zagrebačkoj banci (IBAN: HR6023600003238851018)




TLO I DALJE PODRHTAVA! U posljednja 42 sata na području Zagreba zabilježeno čak 74 potresa

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.