FOTO: Nogometaši osumnjičeni u slučaju “Offside” izašli iz pritvora

Autor: hina

USKOK je saslušao sve svjedoke povezane s dijelom istrage koja se odnosi na igrače i dužnosnike sesvetskog kluba pa više nema opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Osmorica nogometaša Croatia Sesveta, pomoćni trener Goran Jerković i športski direktor Tomislav Zubak pušteni su iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njihova utjecaja na svjedoke.

O puštanju na slobodu desetorice od 21 osumnjičenog za namještanje utakmica i prijevare na kladionicama odlučio je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić na prijedlog USKOK-a, koji je saslušao sve svjedoke povezane s dijelom istrage koja se odnosi na igrače i dužnosnike sesvetskog kluba.

Nakon više od mjesec dana iz zatvora u Remetincu izašli su igrači Mario Čizmek, bivši reprezentativac Jasmin Agić, Dario Šušak, Ivan Banović, Saša Mus, Marko Guja, Antun Pokrajčić, Miljenko Bošnjak, pomoćni trener Goran Jerković i športski direktor Tomislav Zubak, sin vlasnika kluba Zvonka Zubaka.

U istražnom zatvoru ostala su još osmorica nogometaša i nogometnih djelatnika te trojica organizatora prijevare Vinko Šaka, Dino Lalič i Admir Suljič, koji su navodno po namještenoj utakmici na kladionicama zarađivali od 150.000 do 300.000 eura.

Akciju “Offside” policija je počela potkraj prošle godine na temelju podataka njemačke policije. Sumnja se da je od kraja ožujka do početka svibnja ove godine namješteno osam prvoligaških utakmica, a četiri puta namještanje nije uspjelo.

Sumnja se da su namještene utakmice Croatia Sesveta sa Zadrom, Slaven Belupom, Rijekom, Varteksom, Zagrebom i Cibalijom. Utakmice su navodno namještene pošto je Croatia Sesvete izgubila izglede za ostanak u prvoj ligi. prijeporne su i utakmice Slavena Belupa i Zadra te Hajduka i Međimurja.

Osim igrača Croatije Sesveta, u slučaju “Offside” osumnjičeni su bivši reprezentativac Miljenko Mumlek, Zoran Ivančić i Andrija Balajić iz Varteksa, nogometaši Međimurja Neven Vuljanko, Danijel Mađarić, Nikola Melnjak te Mario Dermopil i njegov menadžer Mario Marenić. Među osumnjičenima je i kapetan Zadra Jakov Surać. Svi oni ostaju u zatvoru, osim Melnjaka koji je odmah po uhićenju početkom lipnja priznao krivnju i brani se sa slobode.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.