Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

FATALNOJ KRISTINI SE SUDI ZA POKUŠAJ UBOJSTVA! Denisu ulila antifriz u piće? ‘Rekla je da sve popijem jer to piće opušta mišiće’

Autor: L.B.

Na karlovačkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje Kristini Ferko (28) za pokušaj teškog ubojstva Denisa Matijačića, kojemu je prema optužnici ulila antifriz u piće, a u srijedu je na sudu udovoljeno zahtjevu obrane da se saslušaju novi svjedoci koji bi trebali dokazati da Ferko ima alibi za vrijeme zločina.

Njihovo je saslušanje najavljeno za 22. i 23. veljače, a svi bi, prema riječima braniteljice Marije Kos, trebali govoriti “na okolnost alibija”, odnosno da kobnog popodneva, 22. siječnja, pa sve do vremena kada je Matijačić slao poruke da mu je pozlilo, Kristina Ferko “nije mogla biti s njim jer je bila na drugim mjestima, o čemu postoje svjedoci”.

Naime, optužnica tereti Ferko da je Denisa Matijačića u siječnju 2020. u mjestu Lović Prekriški otrovala antifrizom podmetnutim u piće, što je okvalificirano kao pokušaj teškog ubojstva.

Kupovala antifriz i sve za vozni park ‘jer to voli’

Međutim, njezini roditelji i sestra, bez obzira na to što su mogli odbiti svjedočenje zbog bliskog srodstva, danas su na sudu u Karlovcu iznijeli gotovo potpuno identično svjedočenje, da je Ferko popodne, kada se trovanje dogodilo, bila na poslu i na proslavi Vincekovog u jednom podrumu, za što navodno postoje i drugi svjedoci te je obrana zatražila da se i njih ispita.

No, u vezi s antifrizom današnji su svjedoci rekli da je Kristina Ferko tog dana bila u Karlovcu, da je na povratku kupila antifriz za automobil, koji je trebalo dovesti na tehnički pregled, a da je ona i inače kupovala sve potrebno za njihova tri automobila, dva traktora i dva motora, “jer to voli”, kako je rekla sestra Marija.

Ishodila sudsku zabranu približavanja

Također su rekli da je Kristina ishodila 2015. i 2016. sudsku odluku da se Matijačiću zabrani da joj se približava zbog toga što joj je, kako je rekla majka Marica Ferko, slao poruke “groznog sadržaja” i radio štetu na automobilu i na njihovom vinskom podrumu.

Svi su kazali i da nakon toga s njim nije imala problema te da se nisu kretali u istom krugu ljudi.
Matijačić je, kako piše u optužnici, popio sok iz boce mineralne vode u koji je okrivljenica stavila otrovni etilen-glikol, “ne sumnjajući da se u piću nalazi otrovna supstanca”. Tijekom noći mu je pozlilo te mu je život spašen samo zahvaljujući pravovremenom i intenzivnom liječenju.

Matijačić: ‘Rekla mi je da sve popijem jer to piće opušta mišiće i mijenja pore’

Na ranijem svjedočenju prošle godine Matijačić je opisao susret i ispijanje pića u Loviću Prekriškom te rekao da mu je Ferko rekla “da sve popije jer to piće opušta mišiće i mijenja pore”. Kazao je da je na to nasjeo, sve popio te pješice otišao kući. Požalio se da od tog događaja ima problema s pamćenjem, spavanjem te da ima i noćne more.

Policija je pregledala njegov mobitel, u kojemu navodno postoje međusobni SMS-ovi iz vremena kada je Matijačiću pozlilo, no odvjetnica Kos je danas sudu priložila policijske fotografije sadržaja komunikacije te ustvrdila da će poslužiti kao dokaz da “Kristina Ferko u kritično vrijeme nije imala kontakte s brojevima telefona s policijskog popisa”.
‘Što si mi u Janu stavila?’

Na jednom od prethodnih suđenja o sadržaju SMS poruka svjedočila je Matijačićeva sestra Dijana Matijačić, koja je rekla da je u jednoj od njih on pitao Kristinu:

“Što si mi u Janu stavila?”

Navela je i da je ona dala policiji mobitel u vrijeme kada joj je brat već bio u komatoznom stanju.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.