fbpx
Foto: Screenshot

EVO KADA PRESTAJE AKTIVNA POTRAGA ZA MATEJEM: Doznalo se što će se događati nakon tog trenutka

Autor: Dnevno.hr

Još uvijek nema nikakvih vijesti o Mateju Perišu koji je u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine izašao iz poznatog kluba u Beogradu, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Uroš Babić iz Centra za stratešku analizu za srpske medije govori kako će se potraga aktivno nastaviti 30 dana od prijavljivanja nestanka, nakon čega će policija raditi po principu dojava, piše Objektiv.

Ističe kako je centar pažnje i dalje na pregledavanju video snimki i preslušavanju svjedoka koji su bili prisutni tu večer, napominjući kako policija koristi svu dostupnu tehnologiju kako bi saznali više o nestanku mladog Splićanina.


“Noviji telefoni se mogu locirati i pod vodom. Postoji mogućnost da je Matej po ulasku u rijeku plivao prema Ratnom ostrvu ili je nešto drugo telefon odvelo u tom smjeru. Kako se signal telefona može pratiti do 2 metra dubine,  možda i postoji neka nada da će se istraga uskoro završiti”, ističe Babić.

“Uvijek moramo vjerovati u pozitivan ishod, ništa se ne smije prepustiti slučaju i svi se nadamo da će se Matej uskoro pojaviti živ i zdrav”, zaključuje Babić.

Utvrditi tok kretanja noću

Psihologinja Vesna Tomić ističe da pogrešne informacije na društvenim mrežama mogu usporiti potragu za nestalim Matejem Perišom, ali je ne mogu sabotirati, jer policija zna odgovorno i stručno raditi svoj posao.

Podsjetimo, 27-godišnji Splićanin Matej Periš nestao je u Beogradu u noći između 30. i 31. prosinca kada se iz nepoznatog razloga oko 1.20 poslije ponoći udaljio iz kluba ostavivši svoju jaknu unutra. To je posljednji put da su ga prijatelji vidjeli, a njegovo kretanje zabilježile su nadzorne kamere. Upravo nakon tog trenutka slučaj se pretvorio u veliku misteriju jer se prema tim snimkama, Matej kretao gradom krajnje neuobičajeno. Mladić je mahnito trčao ulicama Beograda, pokušavao zaustaviti taksi koji ga naposljetku nije primio, a kamere prikazuju i kako se Matej u jednom trenutku spustio prema rijeci Savi.

Babić ističe kako se do ovog trenutka nije moglo utvrditi je li nestali Matej ušao u vodu, ali sa pronalaskom signala, u to više nema sumnje:

“Jasno je da nije bilo nikakvog krivičnog djela kada je u pitanju njegov nestanak. Važno je utvrditi tok kretanja Mateja tijekom noći”, govori.
“Uvijek moramo vjerovati u pozitivan ishod, ništa se ne smije prepustiti slučaju i svi se nadamo da će se Matej uskoro pojaviti živ i zdrav”, zaključuje Babić.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.