Euri, kune i desetci kartica u domu bračnog para Pevec

Autor: hina

Za sebe su pribavili protupravnu imovinsku korist od 3,8 milijuna kuna, a ne plaćajući porez za više su milijuna kuna oštetili državni proračun, obrazloženje je s kojim je istražna sutkinja bjelovarskoga Županijskog suda Pevecove pritvorila na trideset dana.

Višnja (48) i Zdravko (55) Pevec ostaju u 30-dnevnom pritvoru, odlučila je danas istražna sutkinja Županijskoga suda u Bjelovaru Dajana Barberić-Valentić.

Bračni par Pevec na današnjem ispitivanju u prisutnosti branitelja Čedomira Jakovljevića branio se šutnjom.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, iznimno teškoga kaznenog djela, a posebno teške okolnosti očituju se “u materijalnoj koristi koja višestruko premašuje obilježja kaznenog djela”. Za sebe su pribavili protupravnu imovinsku korist od 3,8 milijuna kuna, a ne plaćajući porez za više su milijuna kuna oštetili državni proračun, izjavila je istražna sutkinja bjelovarskoga Županijskog suda.

Na novinarsko pitanje odgovorila je kako su u njihovu domu pronađeni euri i kune te desetci kartica, no nije navela o kojoj je svoti riječ.

Sutkinja je donijela rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zloporabe položaja i ovlasti, povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga te krivotvorenja službene isprave.

Rješenje o provođenju istrage sutkinja Barberić-Valentić donijela je i protiv knjigovotkinje Dragice Barišić (48). Bračni par Pevec i knjigovotkinja Barišić uhićeni su prošle srijede, a nakon gotovo 24 sata provedena u policiji knjigovotkinja je puštena na slobodu.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.