Dvojica Hrvata uhićena u Paragvaju s kokainom u trbuhu

Autor: hina

Domagoj Tobler (21) i Mirko Novaković (20) uhićeni SU u zračnoj luci jer je otkriveno da su pokušali iz Paragvaja iznijeti kokain tako što su progutali vrećice s drogom.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Argentini dobilo je od paragvajskih vlasti informaciju o uhićenju dvojice hrvatskih državljana koji su privedeni zbog pokušaja krijumčarenja narkotika, potvrđeno je u subotu Hini iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Paragvajski mediji javljaju da su dvojica hrvatskih državljana, Domagoj Tobler (21) i Mirko Novaković (20) uhićeni u zračnoj luci jer je otkriveno da su pokušali iz Paragvaja iznijeti kokain tako što su progutali vrećice s drogom.

Državni ured za suzbijanje droga i kriminaliteta u Paragvaju je obavijestio hrvatsko veleposlanstvo u Buenos Airesu, koje pokriva i Paragvaj, da su hrvatski državljani uhićeni 13. siječnja i da se nalaze pod liječničkom prismotrom. Konzularna djelatnica kontaktirala je s uhićenima i upoznala ih sa pravima ali oni nisu zatražili konzularnu pomoć, već su angažirali paragvajskog odvjetnika, doznaje se iz MVPEI-ja.

MVPEI je u kontaktu s obitelji jednog od uhićenih a kad u ponedjeljak dobije i službenu obavijest o ovom slučaju obavijestit će hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova i ministarstvo pravosuđa.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.