Dvije godine u istoj prostoriji s mrtvacem zbog 500 kn mjesečno

Autor: dnevno.hr

Slučajno otkriće zadrskih redarstvenika šokiralo je sugrađane. Naime, policija tvrdi da nema tragova nasilne smrti, te pretpostavlja da ostatak ukućana smrt nije dvije godine prijavio zbog njegovih 500 kuna invalidnine.

Do otkriča ovog bizarnog slučaja došlo je zbog zabrinutog poziva policiji u nedjelju popodne. Naime susjedima je bilo veoma neobično da Milica Nikpalj (86) plače pred kućom. Po dolasku policije Milica je tvrdila da joj sin spava te da ih ne može pustiti u kuću, no zbog čudnih okolnosti inzistirali su na tome te ipak ušli u trošnu kučicu bez sanitarnog čvora i struje.

Policajci nisu mogli podnjeti prizor

Kuća strave

Policijski službenici tvrde da su pronašli mumificiranog muškaraca prekrivenog gomilom starog papira te zbog smrada i mučnog prizora odmah istrčali van iz kuće te pozvali pomoć. Obdukciom je utvrđeno da je riječ o Nenadu Nikpalju (46) kojem je identitet utvrđen tek DNK analizom zbog velikih promjena na tijelu uzrokovanih truljenjem tkiva. Susjedi tvrde da je Nenad kao dječak obolio od dječje paralize te da 30-ak godina uopće nije izlazio iz kuće. U centru za socijalnu skrb kažu da je posljednji put obavljen izvid no da ih Nenadov brat Šime (49) nije puštao u kuću tvrdeći da brat spava, te da ne dopušta da ga uznemiravaju. Obdukciom je utvrđeno da nema tragova nasilne smrti, te policija pretpostavlja da ostatak ukućana smrt nije dvije godine prijavio zbog njegovih 500 kuna invalidnine. Nakon nesretnog događaja, brat Šime je vikao na susjede da ne prilaze kući te ih gađao kamenjem, nakon čega je smješten u psihijatrijsku bolnicu, dok su djelatnici policije majku Milicu odveli u dom za starije i nemoćne osobe.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.