Izvor: PU dubrovačko-neretvanska

DUBROVAČKA POLICIJA ZAPLIJENILA 340 KG MARIHUANE: Diler se pokušao izvući s prelošim objašnjenjem

Autor: Dnevno

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj danas je održana izvanredna konferencija za medije povodom zapljene veće količine droge marihuane na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Karasovići.

Uz načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivana Pavličevića, voditelja Službe kriminalističke policije Zorana Tikvice i načelnika Postaje granične policije Gruda Matka Klarića, na konferenciji je govorio i predstojnik Carinske ispostave Karasovići Jure Ursić.

Načelnik Pavličević je istaknuo da je ovo druga najveća zapljena droge na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske koja je posljednjih 15-ak godina zabilježila čak 84 velike zapljene, od kojih 10 s više 50 kg marihuane. Ovom zapljenom ukupna količina zaplijenjene marihuane u posljednjih 15 godina porasla je na 2,5 tone, a osim toga, za istaknuti je 14,5 kg zaplijenjenog kokaina, 70 kg heroina i više od 40 tisuća tableta koje se nalaze na popisu droga. Dodao je da je u ovakvim postupanjima presudan policijski faktor, policijska upornost, motiviranost i profesionalnost policijskih službenika pri čemu se zahvalio djelatnicima carine i državnog odvjetništva u Dubrovniku s kojima usko i vrlo kvalitetno surađuju.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica, pojasnio je modus krijumčarenja kazavši da se droga nalazila u putničkom autobusu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin koji je ulaznoj graničnoj kontroli, iz pravca Crne Gore, pristupio u 15,25 sati. Tijekom obavljanja granične kontrole, djelatnici policije su u unutrašnjosti autobusa pronašli 17 sportskih torbi u kojima se nalazio 41 paket s ukupno 341,8 kg marihuane. Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Na upit službenika što ima u torbama, diler je rekao da prevozi sportsku opremu momčadi iz Brazila koju je dan prije vozio. Njegovo ponašanje bilo im je sumnjivo pa su zatražili nalog za pretres.

Zbog sumnje u krijumčarenje droge uhićen je 40-godišnji vozač i još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom. Oni se trenutačno nalaze u prostorijama policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Načelnik Postaje granične policije Gruda Matko Klarić izjavio je da je MCGP Karasovići izuzetno frekventan granični prijelaz, jedan od najvećih graničnih prijelaza u RH kojim dnevno prijeđe 20 tisuća putnika i 5 tisuća vozila. Zapljena je rezultat truda policijskih službenika koji su educirani za profiliranje počinitelja kaznenih djela i koji, unatoč velikom obimu posla, kontinuirano postižu ovako zapažene rezultate.

Predstojnik Graničnog carinskog ureda Karasovići, Jure Ursić, zaključio je da se radi o uspjehu koji je nastao kao rezultat zajedničkih aktivnosti policijskih i graničnih službenika koji rade u otežanim uvjetima, s obzirom na to da su na susjednim graničnim prijelazima u tijeku građevinski radovi. Još rekao i kako se nada da su ovakvi događaji poticaj za postizanje još boljih rezultata.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.