Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

‘NITKO NIJE ŽELIO IZAĆI DOK NE PLATI’ Novinar svjedočio stravi u Splitu: ‘Svi su bili na rubu histerije, žene i muškarci’

Autor: L.B.

Užasnom ubojstvu u Lidlu, koje je šokiralo Split i Hrvatsku, svjedočio je Zdravko Reić, dugogodišnji urednik i sportski komentator, koji je unatoč situaciji u kojoj se našao, sačuvao prisebnost i prvi javio da se dogodio zločin, piše Slobodna Dalmacija za koju je ispričao što se točno i kako dogodilo kobnog ponedjeljka u trgovini na Poljičkoj cesti u Splitu, malo prije 15 sati kada je Željko Đekić zvani Lika u nju ušao.

“Supruga me poslala kupiti neke stvari i upravo sam uzimao kruh kada se odjedanput čuo urlik. To je bio jauk, samrtni, krik.

Zaprepastio sam se, nisam bio svjestan što se događa, čuo sam ljude koji su počeli vikati: ‘Zovite hitnu!’. U prvi trenutak sam mislio da neko ima napad, ni slučajno nisam mogao zamisliti što se događa. Vidio sam stare žene kako trče prema blagajni, stravično je bilo. Onda su rekli: ‘Netko je probo ženu s nožem!’.

‘Iza police leži ženska osoba u krvi’

Reić kaže i kako je čuo iza police kraj koje se nalazio da netko viče: “Nije mi dala tri mjeseca da vidim sina!”, te kako je poslije shvatio da je to ubojica jer je isto to vikao i kasnije dok su ga držali prikovanog o pod. Čuli su se brojni povici, prepričava, svi su bili na rubu histerije.

“Čuo sam da jedna žena ponovno zove Hitnu: ‘Kad ćete doći?’, a onda je netko povika: ‘Krenuli su!’. Prošao sam prema blagajni i tada sam vidio iza police kako leži ženska osoba u krvi.

Kraj nje sam vidio tri mladića koji su napadača bacili na pod i prikliještili. Tada je do njih dojurio i zaštitar i pomogao im. Čuo sam da jedna žena kaže: ‘Ubo je nožem tri puta!’, onda je jedan muškarac viknuo: ‘Nije tri nego četiri puta!'”, prisjeća se novinar.

Dodao je da se napadač batrgao i otimao i da su ga jače pritisnuli o pod te je cijelo vrijeme vikao istu stvar, ‘Nije mi tri mjeseca dala vidit dite’.




‘Ajme ubija je! Ajme ubija je!’

“Jedan od kupaca koji je stajao blizu kazao mu je: ‘Đubre jedno, što si napravio!’. Došla je Hitna pomoć te su odmaknuli napadača kako bi medicinska ekipa imala više mjesta. Cijelo vrijeme su ležali na njemu. Na prvi pogled se vidjelo kao su ljudi iz Hitne jako zabrinuti stanjem žene, stavili su je na nosila i iznijeli. Gotovo u istom trenutku banula je policija te je netko od njih povikao:’Svi van i zatvorite butigu!’, prepričava i dodaje kako je tada nastala strka.

“Radile su dvije blagajne, a nitko nije želio izaći bez da plati artikle koje je uzeo. Hitno su otvorili još dvije blagajne da ubrzaju protok ljudi. Kraj mene je prošla žena koja je sve vidjela, bila je uplakana i nekontrolirano je ponavljala: ‘Ajme ubija je! Ajme ubija je!’.

Žene i muškarci su plakali, to je bilo jako potresno. Spustio sam se u garažu, bio sam u strašnom stresu tako da sam jedva vozio. To može uraditi samo životinja”, ispričao je Zdravko Reić.




 

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.