Foto: Pixabay/Ilustracija

DROGIRAN I NASILAN Brat pretukao sestru zbog, ni više ni manje, nego nasljedstva

Autor: Dnevno/M.V.

Od ožujka do kolovoza, 41-godišnjak iz Primoštena verbalno je i fizički zlostavljao vlastitu sestru s kojom se nije uspio dogovoriti oko podjele nasljedstva. Jednom je prilikom takav napad rezultirao i tjelesnim osobama žene koja je slučaj prijavila policiji.

Muškarac je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a onda je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke. Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio mu istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

“Osnovano se sumnja da je tijekom duljeg razdoblja, a osobito od 15. ožujka 2019. u obiteljskoj kući na području Primoštena, revoltiran nemogućnošću dogovora o podjeli nasljedstva, pod utjecajem opijata protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji u više navrata verbalno i fizički napadao sestru te na nju bacao razne predmete.

Osnovano se sumnja i da je 41-godišnjak 10. kolovoza ove godine oko 12,45 sati lupao vratima, vrijeđao sestru raznim pogrdnim riječima te bio fizički nasilan prema njoj zadavši joj tjelesne ozljede, kao i da ju je takvim ponašanjem doveo u ponižavajući položaj i kod nje izazvao strah za osobnu sigurnost”, izvijestilo je odvjetništvo.

UBIO MAJKU PA SATIMA LAGAO SUSJEDIMA DA JE BOLESNA? Uhićen 65-godišnjak iz okolice Osijeka




Autor:Dnevno/M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.