fbpx

Dragan Boljat: Po stoti put ponavljam, Galinec je patološki lažov i bolesnik

Autor: G.R./T.T.

Nakon javno iznesenih optužbi da je unajmio 'Dečke s Knežije' da obrade Josipa Galinca, vlasnik splitske firme FIO&D poručuje da ima posla s poremećenom osobom.

Josip Galinec, najveći dioničar Industrogradnje d.d široj javnosti poznatiji nakon što je u rujnu 2008. godine pretučen na parkingu Vukovarske ulice, danas je u intervjuu za Jutarnji list, optužio Dragana Boljata, vlasnika splitske tvrtke FIO&D koja je u sporu s Industrogradnjom, da je za cijenu od milijun eura angažirao ‘dečke s Knežije’ da ga uvjere da proda dionice tvrtke.

Prema izvorima Nacionala, Glainec je u srijedu 17. rujna 2008. godine hitao na sastanak s ruskim poduzetnikom. Susret je organizirao Zoran Gobac koji je u posljednjem trenutku promijenio vrijeme i mjesto sastanka nakon kojeg je Galinec pretučen.

– Poruke su prvo stizale telefonski, a smatrali su da sama njihova imena izazivaju određeni dojam i učinak. Ponuda je bila prodaja dionica u zamjenu za mir. Nakon toga su počele stizati prijetnje o ‘vožnji u gepeku’ i slično. Iz nekih izvora doznao sam i da im je za moju iznudu plaćeno 300 tisuća eura avansa, a obećano još 700 tisuća eura nakon iznude. Ta je grupacija, osim na novac, vjerojatno računala i na određeni utjecaj u Industrogradnji izjavio je za Jutarnji list Josip Galinec.


Nakon javno iznesenih optužbi, kontaktirali smo Dragan Boljata, koji se kada je čuo o čemu je riječ, od srca nasmijao.

– Nemojte zamjeriti, ali što mi preostaje nego da se smijem. Riječ je o patološkom lažovu i bolesniku – oštar je bio Boljat.

Galinec također tvrdi kako Boljat, koji je 2003. ugovorom dobio u zakup Industrogradnjin hotel u Dugoj uvali, nije platio niti kunu troškova koje je prema važećem ugovoru bio obvezan podmiriti. Ugovor je raskinut 2006. godine, kada je dug Boljatove firme narastao preko milijun kuna, ali niti nakon toga ništa nije plaćeno, tvrdi Galinec.

– Zaista ne znam što bih vam više rekao. Po stoti put ponavljam da imam posla s patološkim lažovom i bolesnikom, no ove mi vijesti neće pokvariti vikend. Ja ću vam se svakako javiti u ponedjeljak i dostaviti vam dokumentaciju, pa prosudite sami – zaključio je Boljat.

Autor:G.R./T.T.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.