Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Ilustracija

DORH OBJAVIO ZA ŠTO TERETE VOZAČA AUTOBUSA: U nesreći koju je prouzročio poginulo je 10 ljudi! ‘Lakomisleno se okrenuo kad je čuo buku’

Autor: L.B.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 52-godišnjeg vozača koji je 25. srpnja 2021. godine prouzročio prometnu nesreću u kojoj je život izgubilo 10 osoba, dok je 11 putnika bilo teško ozlijeđeno.

Naime, podignuta je optužnica pred Općinskim sudom u Slavonskom Brodu protiv državljanina Republike Kosovo (1969.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Okrivljenog 52-godišnjaka se tereti da je 25. srpnja 2021. oko 6:15 sati, upravljao autobusom kosovskih registarskih oznaka desnim kolničkim trakom u smjeru istoka, u blizini mjesta Sibinj, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

‘Lakomisleno se okrenuo kad je čuo buku’

“Tereti ga se da se, lakomisleno smatrajući kako neće ugroziti druge sudionike u prometu, okrenuo prema stražnjem dijelu autobusa odakle je čuo buku, tako da nije mogao pratiti prometnu situaciju ispred sebe niti pravac kretanja autobusa zbog čega nije na vrijeme primijetio da je autobus počeo prelaziti preko prometne trake za zaustavljanje vozila u nuždi i travnate bankine s južne strane kolnika sve dok nije udario prednjim dijelom u smjerokazni stupić.

Tereti ga se da je potom poduzeo radnju skretanja u lijevo i kočenje uslijed čega je došlo do zanošenja autobusa i njegovog prevrtanja kojom prilikom je, od posljedica zadobivenih višestrukih teških ozljeda, na mjestu nesreće smrtno stradalo deset putnika, a jedanaest je putnika zadobilo ozljede teške naravi”, izvijestili su iz DORH-a.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.