Foto: CROPIX

DONOŠENJE PRESUDE: Sud danas odlučuje o Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine pronađene u zamrzivaču

Autor: Dnevno

Mrtvo tijelo Jasmine Dominić pronađeno u zamrzivaču, duboko je potreslo cijelu javnost, a za ubojstvo se tereti njena sestra Smiljana Srnec.

Danas u 14 sati, nakon osam mjeseci suđenja, ispitivanja tridesetak svjedoka, vještačenja, ispitivanja obitelji i susjeda, biti će objavljena i presuda Smiljani Srnec koju se tereti da je prije devetnaest godina ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo sakrila u zamrzivač.

Dok tužiteljstvo smatra da postoje svi relevantni dokazi da je upravo Smiljana ubojica, obrana negoduje da je Sudsko vijeće glavninu njihovih dokaznih prijedloga odbilo, a Smiljana je više od 500 dana provela iza rešetaka. Na Županijskom sudu u Varaždinu tužiteljica Irma Bagarić te odvjetnik Smiljane Srnec Krešimir Golubić iznijeli su završne riječi.

Tužiteljstvo traži višegodišnju kaznu zatvora. Ne nalaze olakotne okolnosti i uvjereni su da je Smiljana svoju sestru ubila. Bagarić tvrdi da su brojni svjedoci ali i vještačenja to pokazali, unatoč činjenici da se ubojstvo dogodilo prije mnogo vremena.

Obrana pak tvrdi da neposredni dokaz, odnosno sredstvo ubojstva nije pronađeno, mnogi podaci i bilješke ne postoje, policijski službenici su, tvrdi Smiljanin odvjetnik Krešimir Golubić, loše obavili posao pa čak i prikrivali istinu.

Cijeli je slučaj prožet sa spekulacijama, a pravih dokaza o krivnji Smiljane Srnec nema, zaključio je Golubić i traži oslobađajuću presudu.

Vještaci su utvrdili da optuženica ima poremećaj ličnosti s pretežito disocijalnim i narcističkim obilježjima. Činjenica da je tijelo bilo golo, ne znači da je, rekli su vještaci, ubojstvo imalo seksualne konotacije. Sud je odbacio zahtjeve obrane u vezi s kontaktiranjem tvrtki za odvoz elektroničkog otpada i vještačenjem na zamrzivaču radi utvrđivanja je li se poklopac mogao otvoriti toliko da se u nju ubaci tijelo.

Jasmini Dominić se gubi svaki trag u ljeto 2000. jer je od tada nitko nije vidio ni čuo. Samo je Smiljana Srnec govorila da je sa sestrom do prijave nestanka 2005. bila u kontaktu.

Da se Jasmina u zamrzivaču nalazila od ljeta 2000. govori i to što su iznad tijela bile vrećice zamrznute hrane iz 2000. godine, a ne i starijeg datuma.

 

PROGOVORILA SMILJANA SRNEC! ‘Izjasni se!’: Što je željela poručiti ovim riječima?

SVE JE LAŽ! KĆER SMILJANE SRNEC OTVORILA DUŠU: Moram biti jaka zbog sestara

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.