Ilustracija, Photo: Damir Spehar/PIXSELL

DOLIJAO ČLAN ‘ŠPEK-BANDE’: Zbog prezvušta i kulena prijeti mu osam godina zatvora

Autor: T.Š.

Špek banda opustošila je nedavno četvrtu pušnicu u dva mjeseca, onu u dvorištu obiteljske kuće u Velikom Pašijanu kod Garešnice.

Bjelovarsska policija je tad priopćila kako lopovima nije bio problem ukrasti i odnijeti veću količinu suhoga mesa jer sušara nije bila zaključana.

U prosincu prošle godine portal Danica već je pisao o tri krađe velikih količina špeka, šunki i kobasica na sjeveru. U Župancu kod Ludbrega čovjek je ostao bez 40-ak kilograma mesa, a šteta se procjenjuje na više tisuća kuna, u susjednom Karlovcu Ludbreškom  75-godišnjakinji su ukradeni svi suhomesnati proizvodi, a treća provala dogodila se u Murskom Središću u Međimurju, odakle su otuđene suhomesnate delicije.

Sad se doznaje kako je pao jedan od članova špek-bande koja već mjesecima hara sjeverom i pustoši sušare s mesom.

Tužitelji su priopćili kako je otkriven 38-godišnjak koji je lani u prosincu u mjestu kod Ludbrega iz sušare u garaži obiteljske kuće ukrao čak 35 prezvušta i domaćih kulena, a riječ je o suhomesnatim proizvodima 75-godišnje starice..

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica za kazneno djelo teške krađe i prijeti mu čak osam godina zatvora jer je krađu počinio “obijanjem, provaljivanjem da dođe do stvari iz zatvorenih prostora”.

“Okrivljenog 38-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine ušao u dvorište obiteljske kuće u mjestu kraj Ludbrega i podesnim alatom prerezao lokot na ulaznim vratima garaže.




Potom je prerezao i lokot na vratima sušare iz koje je uzeo i zadržao za sebe 35 komada domaćih salama u vrijednosti oko 2800 kuna”, otkrili su varaždinski tužitelji, doznaje Danica.

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.