Pexels

DOČEPALI SE KARTICA MUŠTERIJA: Računalna prijevara vrijedna 26 tisuća kuna

Autor: Hina

Podatke s kreditnih kartica su prepisali, nakon čega su putem svojih mobilnih telefona preko Interneta zadali više neovlaštenih transakcija na teret bankovnih računa vlasnika tih kartica

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv dvojice mladića (24) i (21) zbog kaznenog djela računalne prijevare u iznosu većem od 26 tisuća kuna, objavljeno je na internetskim stranicama odvjetništva.

Mladiće se tereti da su od 3. do 31. srpnja 2017. na području Županije splitsko-dalmatinske zajedno i u dogovoru, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi prilikom naplate računa u obrtu za ugostiteljstvo od stranih gostiju došli u posjed njihovih kreditnih kartica.

Podatke s navedenih kreditnih kartica su prepisali, nakon čega su putem svojih mobilnih telefona preko Interneta zadali više neovlaštenih transakcija na teret bankovnih računa vlasnika tih kartica, stoji u optužnici.

“Okrivljenici su unijeli računalne podatke u korist online virtualnih računa, koje su prethodno na svoja imena i još jedno ime otvorili na mrežnim stranicama kladionice, nakon čega su izdavali naloge za prijenos novčanih sredstava. Takvim postupanjem oštetili su trgovačko društvo, u ovom slučaju kladionicu, za ukupni iznos veći od 26 tisuća kuna”, navodi se u optužnici Općinskog državnog odvjetništva. Riječ o iznosu od 26.282,85 kuna.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.