Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

DIVLJAŠTVO NA KONCERTU: Vatrogasca napali jer je pomagao djevojci koju su matretirali?

Autor: Dnevno.hr

Vatrogasac iz Vodica je ozlijeđen u utorak navečer dok je dežurao na protupožarnom osiguranju na koncertu HypeBeats Music Festivala u Šibeniku, na igralištu SC ‘Ljubica’ u Crnici, piše Slobodna Dalmacija.

Vatrogasac, prema neslužbenim informacijama, ima  frakturu vilice i jagodične kosti, te je tijekom noći operiran u splitskoj bolnici.

Slučaj istražuje policija.

Pomogao djevojci

Šibenik.in piše kako, prema neslužbenim informacijama, je djevojka u sitnim noćnim satima tijekom koncerta prišla 36- godišnjem vatrogascu i rekla mu da ju maltretiraju neki muškarci te da joj je ukradena torbica. Vatrogasac ju je uputio na policiju i odlučio je otpratiti do ophodnje koja se nalazila na koncertu, a dok ju je vodio napala ga je skupina muškaraca te su mu nanijeli teške tjelesne ozljede.

Muškarci koji su osumnjičeni za napad otprije su poznati po izgredima i poznati su policiji zbog nanošenja teških ozljeda i nasilničkog ponašanja.

“Danas je nastradao naš kolega prilikom obavljanja službene dužnosti za vrijeme protupožarnog osiguranja. Ovim putem namjera nam je najoštrije osuditi ovakav napad na službenu osobu, na vatrogasca, na čovjeka koji obavlja svoj posao. Također, želimo istaknuti da se nerijetko nalazimo u ovakvim situacijama, međutim većina tih situacija ostaje na verbalnoj razini. Ovakve stvari događaju se ne samo nama, vatrogascima, već i pripadnicima drugih hitnih službi te smatramo da bismo trebali biti zaštićeniji prilikom obavljanja dužnosti.Ovaj događaj pokazao je težinu i složenost obavljanja našeg posla te očekujemo da će institucije odraditi posao te da će odgovorne osobe snositi pravednu razinu odgovornosti.Kolegi koji je pretrpio teške tjelesne ozljede i kojeg tek čeka operativni zahvat i oporavak želimo skori povratak među svoje kolege”, navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Radničkog vijeća Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Ivan Cvitan




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.