Devet radnica Koke otrovalo se amonijakom

Autor: P.R.

U jutarnjim satima u pogonu pakirnice mesa došlo do istjecanja amonijaka iz unutarnje jedinice klima uređaja za hlađenje navedene prostorije, zbog čega je pomoć u varaždinskoj bolnici zatražilo devet djelatnica industrije mesa Koka. Izvan životne su opasnosti, ali su ipak zadržane na promatranju na odjelu interne.

Devet zaposlenica industrije mesa Koka, zbrinuto je u srijedu prijepodne u varaždinskoj bolnici zbog trovanja amonijakom. Izvan životne su opasnosti, ali su ipak zadržane na promatranju na odjelu interne.

Očevidom kojem su prisustvovali inspektori zaštite okoliša i zaštite na radu, utvrđeno je da je oko 9.30 sati u pogonu pakirnice mesa došlo do istjecanja amonijaka iz unutarnje jedinice klima uređaja za hlađenje navedene prostorije i to zbog mehaničkog kvara na spiralnom dijelu uređaja kroz koji prolazi amonijak. Po uočavanju kvara, svi zaposlenici su napustili pogon.

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin da zbog trovanja amonijakom, u Opću bolnicu Varaždin prevoze tri djelatnika poduzeća u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu. Uz navedena tri djelatnika, u Općoj bolnici Varaždin naknadno je medicinsku pomoć zatražilo još šest osoba.

Iako amonijak može biti jako štetan plin, radnice su brzo zatražile pomoć stoga su imale samo lakše simptome poput nadraženosti očiju i grla, hunjavice i kašlja, rekli su za Jutarnji iz varaždinske bolnice.

Inspektor zaštite okoliša, pregledom pogona utvrdio je da nema opasnosti za okoliš, dok su inspektori zaštite na radu naložili ispitivanje ispravnosti ostalih uređaja za rashlađivanje u pogonu, kao i blombiranje spornog uređaja iz kojeg je istjecao amonijak.




Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.