Foto: Pixabay/ Ilustracija

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD KLISA: Pijan i bez vozačke jurio i prouzročio tragediju u kojoj je ugašen još jedan mladi život

Autor: Maja Štefanac

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad nad 18-godišnjim hrvatskim državljaninom u vezi prometne nesreće koja se dogodila sinoć na području Klisa u kojoj je smrtno stradao 19-godišnjak, a 20-godišnjak je zadobio teške i po život opasne ozljede.

Postoji određena sumnja da je izazvao prometnu nesreću u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, utvrđeno je kako je 18-godišnjak sinoć neposredno prije naprijed navedene prometne nesreće, upravljajući osobnim vozilo prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola, brzinom koja nije bila prilagođena gustoći prometa, na cesti ŽC 6253 udario u stražnji dio vozila koje se nalazilo na začelju pratnje izvanrednog prijevoza i u vučno vozilo, te je nakon što je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom bez zaustavljanja napustio mjesto događaja radi čega će biti prekršajno prijavljen zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to jer nije prilagodio brzinu vozila, napustio je mjesto nesreće, nije oštećenima ostavio osobne podatke i podatke o vozilu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te je upravljao vozilom pod pod utjecajem alkohola, priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.