Dejanu Čemeriki 30 godina zatvora za ubojstvo bratića iz koristoljublja

Autor: hina

Dejan je bratića Marija (31) ubio u travnju ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, kako mu ne bi morao vratiti 4500 eura i 70.000 kuna koje mu je Mario posudio, a obdukcijom je utvrđeno da je Mario zadobio ukupno devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje.

Dejan Čemerika (21) iz međimurskog mjesta Palinovca danas je na Županijskom sudu u Varaždinu nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvorske kazne zbog teškog ubojstva Marija Čemerike iz koristoljublja.

Dejan je bratića Marija (31) ubio u travnju ove godine, na Uskrsni ponedjeljak, kako mu ne bi morao vratiti 4500 eura i 70.000 kuna koje mu je Mario posudio.

Dejan je SMS porukom na Uskrsni ponedjeljak dogovorio s Mariom sastanak na napuštenu poljoprivrednom zemljištu uza cestu između Podturena i Ferketinca. Kad se noću Mario dovezao do mjesta sastanka, Dejan ga je kroz prozor automobila napao kuhinjskim nožem. Mario je uspio izići iz automobila, a bratić ga je još nekoliko puta ubo nožem.

Obdukcijom je utvrđeno da je Mario zadobio ukupno devet ubodnih i ubodno-reznih rana koje su izazvale unutarnje krvarenje od posljedica kojih je i preminuo. Dejan je ostao na mjestu zločina, a policijskim službenicima koji su došli na mjesto događaja rekao je da su on i Mario bili napadnuti. Poslije je utvrđeno da je to bila laž te je Dejan priznao zločin.

Sud mu nije povjerovao da je bila riječ o nužnoj obrani. Sudac Igor Pavlic ocijenio je da je Dejanov čin bio okrutno, bešćutno, hladnokrvno i pomno planirano ubojstvo, u kojem je Dejan pokazao izrazito visok stupanj okrutnosti i upornosti.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.