N1

Đakić dobio uvjetni zatvor, a mora i SOS Dječjem selu Hrvatska uplatiti 20.000 kuna

Autor: Dr. K./dnevno.hr

Općinski sud u Virovitici donio je pravomoćnu presudu u slučaju Ivana Đakića.

Đakić je osuđen za dva kaznena djela, prvo protiv osobne slobode, prijetnje iz članka 139. stavak 2 i 3 Kaznenog zakona te za kazneno djelo protiv javnog reda, javnim poticanjem na nasilje i mržnju iz članka 325. stavak 1 Kaznenog zakona.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od tri godine te mora SOS Dječjem selu Hrvatska uplatiti 20.000 kuna, kazali su iz suda za N1. Presuda je pravomoćna.

Podsjetimo, Đakića se teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

On je početkom siječnja ove godine na svom profilu na Facebooku objavio šokantnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić.”

Autor:Dr. K./dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.