Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

CURE DETALJI UHIĆENJA ZLOČINAČKE SKUPINE! U akciju upetljan i FBI, mračna priča iz zagrebačkog podzemlja: Sumnjiči ih se za teška kaznena djela protiv života i tijela

Autor: Dnevno

U srijedu poslijepodne više osoba uhićeno je u akciji USKOK-a i policije. Sumnja se da su naručivali ubojstva, trgovali narkoticima i postavljali eksplozivne naprave.

MUP je danas objavio prioćenje o toj akciji te otkrio detalje, a priopćenje donosimo u cijelosti:

“Aktivnosti PNUSKOK-a i USKOK-a usmjerene su prema nositeljima organiziranog kriminaliteta i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Zagreb – te policijski službenici Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, započeli su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva realizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog prema nekoliko osoba sa zagrebačkog područja – nositeljima organiziranog kriminala i počiniteljima teških kaznenih djela protiv života i tijela, a s ciljem rasvjetljavanja ranije počinjenih teških kaznenih djela, kao i sprječavanja dovršenja teških kaznenih djela koja su pripremali.

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluje više od 50 policijskih službenika te se sve osobe nalaze pod nadzorom. Provođenje dokaznih radnji pretraga domova, vozila i osoba započelo je jučer te će se nastaviti tijekom današnjeg dana”, poručio je MUP.

Eksplozija na Laništu

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg, nekim osumnjičenicima na teret  se stavlja izazivanje eksplozije u svibnju na zagrebačkom Laništu, točnije ispred stana u kojemu je živjela obitelj USKOK-ova okrivljenika Tomislava Sučića. Osim toga, u akciji je sudjelovao FBI. Štoviše, prema informacijama Jutarnjega lista, jučerašnje uhićenje skupine osumnjičene za podmetanje eksplozivnih naprava, te naručivanje ubojstava, uklopilo se u jednu od najvećih međunarodnih FBI-evih akcija u kojoj je diljem svijeta uhićeno više od 800 osumnjičenika zbog raznih kaznenih djela.

Podsjetimo, tada su nepoznati počinitelji na ulazna vrata Sučićevog stana na kvaku ulaznih vrata postavili dinamit koji je eksplodirao dok je Sučićeva partnerica s dvoje djece bila unutra.




Eksplozija je iz kreveta digla stanare oko 2.20 sati u noći. Oštećeno je devet stanova i dizalo, a stan na trećem katu potpuno je razoren.

Sučić je inače USKOK-ov optuženik iz akcije Tebra. Sumnjiči ga se za šverc droge i palež.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.