FOTO: Screenshot

CURE DETALJI FILMSKOG UHIĆENJA U ARENI: Poznat je identitet mladića po kojeg su došli specijalci, ali i razlog uhićenja

Autor: Zdenko Kovačević

Kako smo pisali jučer nakon videa kojeg nam je poslao čitatelj, jučer su u trgovačkom centru Arena na zagrebačkom Laništu naoružani specijalci uhitili maskiranog muškarca pred očima brojnih svjedoka.

“Kriminalističko istraživanje u tom slučaju još uvijek traje”, kratko su rekli u PU zagrebačkoj. Na snimci se vidi kako muškarca vezuju pripadnici elitne Ekipe za posebne zadaće (EPZ) Interventne policije, što bi značilo da je riječ o opasnom uhićeniku.

Kako doznaje Jutarnji list, muškarac je uhićen zbog kaznenog djela iznude te da je intervencija specijalaca zatražena jer je muškarac u trenutku uhićenja kod sebe imao pištolj s metkom u cijevi, spreman za upotrebu, te ga je policija već ranije prijavljivala zbog pokušaja ubojstva vatrenim oružjem.

Prema neslužbenim informacijama uhićenje u zagrebačkoj Areni nije bio izdvojeni slučaj, jer su navodno uhićene četiri osobe, dvije u Zagrebu, jedna na području Šibenika te jedna na području Osijeka. Svi oni su bili obuhvaćeni ovim kriminalističkim istraživanjem, no koliko će njih na kraju biti kazneno prijavljeno, nije poznato.

Navodna iznuda za koju su osumnjičeni dogodila se nad jednim poduzetnikom koji živi na području Zadra, u blizini njegove obiteljske kuće, i to prije otprilike tjedan dana. Poduzetnik je prijavio da su mu tada doslovce na cesti dok je vozio automobil put prepriječila dva druga automobila stjeravši ga uz rub ceste. Iz automobila su izašla trojica muškaraca koji su ga izvukli iz njegova auta te ga počeli tuči tražeći da im vrati novac. Navodno su tražili 35.000 eura za Audi A8 koji je taj poduzetnik navodno kupio od jednoga od njih, a za što im je trebao platiti 20.000 eura plus 15.000 eura kamata.

Uhićenje u Areni bila je dogovorena tzv. kriminalistička klopka, odnosno nakon što je osumnjičenik došao preuzeti novac. Međutim, nije znao da je policija označila novac te mu postavila zasjedu nakon primopredaje.Neslužbeno se doznaje da je uhićeni muškarac u Arena centru Leo Zdenjak (30) iz Zagreba, koji je dosad bio prijavljivan uglavnom zbog nekoliko manjih prevara s telefonskim karticama, ali i pokušaja ubojstva pištoljem na Jarunu u rujnu 2016. godine.

Zdenjak je tada uhićen jer je pištoljem u bedro ranio B. S., a na kraju je osuđen samo zbog nanošenja teške tjelesne ozljede jer je sud zaključio da Zdenjaku namjera nije bila ubiti B. S.




Iste večeri u Zagrebu je uhićen Zdenjakov prijatelj Viktor M., a u pretrazi njegova stana policija je također pronašla oružje. Na području Šibenika policija je uhitila i Milana N. i na području Osijeka Dragu L., te su svi dovedeni u Zagreb na kriminalističko istraživanje.

Autor:Zdenko Kovačević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.