Čuljak i Šelebaj na sudu: Fiktivnim računima izvukli višemilijunske iznose?

Autor: Hina/ A. R.

Bivši supružnici su također od 2007. do 2008. s dvojicom okrivljenika dogovorili da im pronalaze tvrtke koje bi im ispostavljale fiktivne račune, uz proviziju od pet posto.

U četvrtak 9 sati na zagrebačkom Županijskom sudu država se Sjednica optužnog vijeća koje će odlučivati o osnovanosti optužnice protiv bivše HTV-ove voditeljice Dijane Čuljak i njezinoga bivšega supruga Vladimira Šelebaja Selliera te njihovih suradnika Vlade Bućana, Igora Šumakovića, Marija Cikača i Tončeka Mandića.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tereti ih da su od 2004. do 2008. fiktivnim računima iz produkcijskih tvrtki Core medija i Media Spot izvukli višemilijunske iznose. Bivši supružnici su prema optužnici 2004. s još jednom osobom zaključili ugovor o tajnom društvu kako bi prikrili njegovu stvarnu vlasničku strukturu pri čemu su međusobno dijelili dobit.

Šelebaj i Čuljak su uz tvrtku Core medija vodili i Media Spot te su s jednom osobom dogovorili da tim tvrtkama za proviziju od 5 do 7 posto ispostavlja fiktivne račune. Bivši supružnici su također od 2007. do 2008. s dvojicom okrivljenika dogovorili da im pronalaze tvrtke koje bi im ispostavljale fiktivne račune, uz proviziju od pet posto. Odvjetništvo je tražilo da se od četvero optuženih oduzme kaznenim djelima ostvarenu korist od oko 24 milijuna kuna.

Autor:Hina/ A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.