CRNI NIZ SE NASTAVLJA: U nesreći na moru poginuo Francuz, sin prebačen u KBC Split!

Autor: L.B.

U utorak, oko 18 sati na otoku Korčuli dogodila se nova pomorska nesreća.  Ovog puta poginuo je turist, dok je i još jedna osoba ozlijeđena.

Riječ je o Francuzu (46), a njegov maloljetni sin hitno je prebačen u KBC Split gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Ovo je još jedna tragedija u nizu nesreća koje su se proteklih dana dogodile na moru, a dogodila se kada su Francuz i njegov sin otišli na ronjenje u dubrovačkom akvatoriju, potvrdili su iz policije.

Očevid je u tijeku

“Dojavu smo dobili oko 18 sati. Nesreća se dogodila na Korčuli, na predjelu Trstenik. Riječ je o južnoj strani otoka koja gleda prema Lastovu. Prilikom ronjenja smrtno je stradao francuski državljanin rođen 1975. godine. Njegov maloljetni sin je prebačen u KBC Split na liječenje. Provodi se kriminalističko istraživanje da bi se utvrdilo kako je došlo do nesreće”, rekli su iz policije.

Policijski očevid je u tijeku, u srijedu ujutro trebali bi se znati detalji nesreće.

Da se doista radi o crnom nizu nesreća na moru, govori i to da je protekle nedjelje u 11,48 sati policija zaprimila dojavu u vezi nestanka 49-godišnjeg ruskog državljanina koji je ujutro oko 11.00 sati otišao roniti u uvalu Brbiščica na Dugom otoku. U potragu za roniocem odmah se uključila policija s plovilom i roniocima te plovilo Lučke kapetanije. Nesretni ronilac pronađen je oko 18,35 sati u moru na udaljenosti oko jedne nautičke milje od navedene uvale.

Još nesreća

Podsjećamo, u nedjelju je u pomorskoj nesreći u Marini smrtno stradala žena koja se vozeći jet-ski zabila u jedrilicu, a na Hvaru je došlo do još jedne nesreće s morskim skuterom, u kojoj je teško ozlijeđena 26-godišnjakinja.




U  nesreći jet skija i jedrilice, koja se dogodila kraj Trogira, smrtno je stradala njemačka državljana koja je bila na jet-skiju.

Dvije djevojčice su ozlijeđene, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozlijede i liječnici se bore za njezin život u KBC-u Split.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.