Damir Spehar/PIXSELL

Čistačica na autobusnom kolodvoru pronašla bombu

Autor: Hina

  Iz policije podsjećaju da i dalje traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" za koje se oružje može dragovoljno prijaviti, odnosno predati bez kazne, pa pozivaju građane da to učine.

Čistačica, koja je čistila zapušteni dio autobusnog kolodvora u Garešnici, pronašla je ručnu bombu M-91 koja potječe iz Domovinskog rata,  izvijestila je u srijedu bjelovarska policija.

Pronađenu bombu, preuzeo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji ju je, do uništenja, pohranio u skladište ubojite opreme.

  Iz policije podsjećaju da i dalje traje akcija “Manje oružja – manje tragedija” za koje se oružje može dragovoljno prijaviti, odnosno predati bez kazne, pa pozivaju građane da to učine.

 “Pozivamo i apeliramo na sve, koji još negdje čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji”, poziva policija.

 Građane upućuje da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje,  već da o svojoj namjeri dragovoljne predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu postaju.

 Poslat ćemo  stručne i osposobljene službenike u civilu, i sa vozilom bez policijskih obilježja koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način, građane nećemo pitati o porijeklu predanog oružja, navode iz bjelovarske policije.




Autor:Hina