Foto: Screenshot/YouTube, Ilustracija

CIGLOM NA POLICIJU! Bezuman napad razjarene žene prekinut šamarom. Nakon devet godina dobio novi epilog: ‘Cigla mora biti uništena’

Autor: L.B.

Bizaran napad i njegov epilog pretvorili su se u pravu bizarnu priču godinama nakon njega.

Naime, žena je ludbreške policajce gađala ciglom, nakon što su došli u naselje kod Ludbrega obaviti obavijesni razgovor s jednom muškom osobom.

Još jednu nevjerojatnu priču ispisalo je naše pravosuđe. Punih devet godina trebalo je našem sustavu da cigla kojom je 2013. godine, dakle prije devet godina, gađan, srećom ne i pogođen ludbreški policajac u Svetom Đurđu, bude službeno oduzeta i naređena da se uništi kao sredstvo počinjenog kaznenog djela. Da stvar bude zanimljivija, okrivljena žena proglašena je krivom i osuđena, a presuda je postala pravomoćnom 2015. godine, dakle prije sedam godina, piše Podravski list u ponedjeljak.

Je li bacila ciglu na policajca ili na supruga s kojim se svađala?

Dvojica ludbreških policajaca 17. kolovoza 2013. godine oko 17 sati došla su u naselje u Svetom Đurđu kod Ludbrega kako bi obavili obavijesni razgovor s jednom osobom, vezano uz dojavu da ga je prethodnog dana napala druga muška osoba. No, s ciglom u rukama dočekala ih je žena, inače iz Drnja pored Koprivnice. Zamahnula je ciglom kako bi ih pogodila i bacila je u smjeru jednog policajca, no srećom ga je promašila.

Međutim, svejedno je uhićena zbog napada na službenu osobu i 15. srpnja 2015. godine proglašena krivom za to kazneno djelo te osuđena na sedam mjeseci uvjetnog zatvora.

Nesporno je bilo je li okrivljena podigla ciglu i bacila je, no sud je tijekom suđenja utvrđivao je li ona bacila ciglu na policajca s ciljem da ga napadne i ozlijedi, ili na svog supruga koji je bio kraj policajca, a s kojim se svađala.

Sumanuti napad prekinut šamarom

Policajac je rekao na sudu kako je cigla proletjela pored njegove glave, da se izmaknuo i da ga je zamalo pogodila te da ga je ta žena ponovno htjela pogoditi ciglom, no da ju je u tome spriječio njezin suprug.




Na kraju ju je suprug pred policajcima i ošamario tako da je bacila kamen i pogodila drugog muškarca zbog kojeg je policija došla u naselje.

‘Cigla mora biti uništena’

Presuda protiv nje postala je pravomoćnom 2015. godine, a cigla kojom je počinjeno kazneno djelo bila je arhivirana sve do sada, sedam godina od pravomoćnosti presude i devet godina od napada na policajce kada je oduzeta i pohranjena kao dokaz u kaznenom postupku.

Naime, tek su se sada na temelju dopisa Policijske postaje Ludbreg što činiti s tom ciglom, varaždinski tužitelji obratili Općinskom sudu koji je rješenjem naredio kako se u kaznenom postupku privremeno oduzeta cigla trajno oduzima nasilnoj ženi te da se mora uništiti.




Uništenje sporne cigle povjereno je Policijskoj postaji Ludbreg.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.