Četiri policajca suspendirana, jedan kazneno prijavljen

Autor: hina

Policijska uprava protiv jednog od suspendiranih policajaca M.K., zbog osnovane sumnje da je teško ozlijedio 20-godišnjaka, dostavit će kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Trojica policajaca karlovačke PU koja su se u noći 26. ožujka na jednoj benzinskoj crpki u Karlovcu sukobila s dvojicom mladića, pri čemu je jedan zbog uporabe sredstava prisile – tjelesne snage teško ozlijeđen, te četvrti policajac koji je poslije “poduzimao mjere i radnje” radi utvrđivanja i dokumentiranja činjenica s tim u vezi bit će udaljeni s dužnosti dok ne završi disciplinski postupak koji se protiv njih vodi u MUP-u.

Kako je priopćio načelnik Odjela za odnose s javnošću MUP-a Krunoslav Borovec, Policijska uprava protiv jednog od suspendiranih policajaca M.K., zbog osnovane sumnje da je teško ozlijedio 20-godišnjaka, dostavit će kaznenu prijavu Općinskome državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Opravdanje: ‘Udario je glavom u sanduk’

U obrazlaženju o tom događaju navodi se da su policijski službenici Odjela za unutarnju kontrolu i metodolozi Ravnateljstva policije obavili cjelovit nadzor i utvrdili činjenice na temelju kojih je načelnik karlovačke PU Josip Ćelić “uporabu sredstava prisile ocijenio kao neopravdanu i nezakonitu”.

Glasnogovornica karlovačke PU Tamara Grčić najprije je u utorak izvijestila medije samo o “remećenju javnog reda i mira” na crpki “Tiffon” pri čemu je 20-godišnji Karlovčanin “pao na zemlju, nakon pada pokušao se dignuti, ali je zbog vidljivo alkoholiziranog stanja izgubio ravnotežu, ponovno pao na zemlju te udario dijelom tijela u sanduk, kada je zadobio vidljive ozljede”. U drugom priopćenju u povodu tog događaja, koje je stiglo danas popodne, navodi se da je zbog “uporabe sredstava prisile, tj. tjelesne snage 20-godišnji Karlovčanin zadobio teške tjelesne ozljede”.

Prvo priopćenje karlovačke PU 29. ožujka bilo je, kako se navodi u današnjem priopćenju MUP-a, “utemeljeno na dotad prikupljenim informacijama i obavijestima o tom događaju”.

DORH još nije dobio izvješće policije




MUP izražava žaljenje zbog tog događaja te ističe da takvi događaji štete ugledu policije te da će i ubuduće biti najstrože kažnjeni.

Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je danas javnost da je o tom slučaju koji se zbio 26. ožujka doznalo tek u utorak te da je na temelju tih spoznaja sastavilo spis i odmah, u skladu sa zakonskim ovlastima, od karlovačke PU zatražilo da prikupi potrebne obavijesti o okolnostima u kojima su karlovački policajci teško ozlijedili mladića A. A. U zahtjevu je zatraženo žurno povratno izvješće o dosad prikupljenim spoznajama iz kojih bi bilo razvidno je li u konkretnom slučaju riječ o kaznenom djelu, piše u priopćenju DORH-a s napomenom da od karlovačke Policijske uprave dosad nije primljeno pisano izvješće o tom događaju.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.