Foto: Damir Krajac / CROPIX/Ilustracija

BOLESNO ZLOSTAVLJALA SUPRUGA, SIJALA TEROR KOD KUĆE: Odlazila s njim na posao, zaključavala ga, oduzimala telefon…

Autor: L.B.

Hrvatsku državljanku (1958.) ispitalo je općinsko državno odvjetništvo zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode te kaznenog djela nasilja u obitelji, objavili su na svojim stranicama.

Naime, žena je osumnjičena  zbog zlostavljanja vlastitog supruga.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre postupila protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno da je zlostavljala svoga supruga (1955.). Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji.

Odlazila s njim na posao

Nevjerojatna je razina zlostavljanja koju je, kako sumnja odvjetništvo, žena vršila nad suprugom. Naime, osnovano se sumnja da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos.

Po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog.

Žrtva imala osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje

Njezino postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje.

Županijski sud u Puli je 23. lipnja 2022. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. toč. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)”, stoji u priopćenju.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.