FOTO: Profimedia

BJELOVARAC PUCAO IZ KALAŠNJIKOVA OD PONOĆI DO ČETIRI: Prava sreća da nitko nije stradao!

Autor: Daniel Radman

Zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, podignuta je optužnica protiv 25-godišnjeg hrvatskog državljanina, izvijestili su iz Općinskog državnog odvjetništva kako javlja bjelovar.live.

Okrivljenog se tereti da je 29. ožujka držao poluautomatsku pušku u koju je bio umetnut odvojivi spremnik kapaciteta većeg od 10 naboja, a čije posjedovanje je građanima zabranjeno.

Okrivljenika se tereti, navode iz državnog odvjetništva, da je u alkoholiziranom stanju ispaljivao streljiva iz te puške od ponoći do četiri sata ujutro. Na sreću, nitko nije stradao.

Mladić je optužen po čl. 331 st. 1 Kaznenog zakona koji kaže da onaj “tko neovlašteno izrađuje, nabavlja, posjeduje, prodaje ili na drugi način sebi ili drugome pribavlja u posjed vatreno oružje, streljivo, eksplozivne tvari ili njihove sastavne ili rezervne dijelove čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno ili je dozvoljeno samo uz prethodno odobrenje, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.