Foto: Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija

BJELOVAR ZAVIJEN U CRNO: Pijani vozač ubio medicinsku sestru, dijete (5) teško ozlijeđeno, bori se za život! ‘Đurđa je bila duša bolnice’

Autor: L.B.

Tužne vijesti o smrti Đurđe Posavac, 63-godišnje zdravstvene djelatnice koju kolege opisuju kao dušu bjelovarske Opće bolnice, zavile su bjelovarski kraj u crno.

“Premda smo godinama zajedno radili u Općoj bolnici Bjelovar, nikad se zapravo i nismo previše napričali. U prolazu bi se uvijek uljudno pozdravili, a Đurđa se uvijek nasmiješila. Njen osmijeh nam je svima došao kao lijek. Toliko drag i iskren. Znao sam s njom razmijeniti nekoliko riječi. Ta je žena uvijek bila izuzetno prijazna i pristupačna. Ovo je strašna tragedija. Još uvijek ne vjerujem da se to sve zaista dogodilo i da je više nema među nama”, rekao je jedan od zaposlenika Opće bolnice Bjelovar za bjelovar.live.

Vidno potresen viješću o smrti svoje kolegice, medicinske sestre Đurđe Posavac koja je uskoro trebala otići u mirovinu, međutim, smrtno je stradala u teškoj prometnoj nesreći na nenaseljenom dijelu ceste između mjesta Blatnica i Nart, u blizini Bjelovara.

S nesretnom ženom je u automobilu bilo i dijete

Naime, bjelovarska je policija u četvrtak poslijepodne objavila detalje teške prometne nesreće u kojoj je u četvrtak ujutro život izgubila nesretna 63–godišnjakinja koja je godinama radila na Odjelu neurologije bjelovarske bolnice.

“Nesreća se dogodila u trenutku kada je 31–godišnji državljanin Republike Hrvatske, upravljajući osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka, pri ulasku u blagi zavoj udesno, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem vozila i prešao vozilom suprotni prometni trak.

Već u idućem trenutku autom se zabio u prednji lijevi dio osobnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljala 63–godišnja Posavac, a s njom se u automobilu nalazilo i petogodišnje dijete.

Od siline udara njen auto je odbačen unatrag, pri čemu je zadnjim dijelom udario u metalnu ogradu mosta, a potom u prometnu signalizaciju uz rub mosta te se nastavio nekontrolirano kretati unatrag i na kraju zaustavio se na kolniku.




Dijete teško ozlijeđeno

Auto kojim je upravljao 31–godišnjak uslijed udarca se prevrnuo na desni bok te nastavio kliziti po kolniku, potom sletio u putni jarak gdje je udario u drvenu ogradu pašnjaka, nakon čega se prevrnuo i zaustavio na kotačima zadnjim dijelom u putnom jarku, a prednjim na pašnjaku”, rekli su iz policije.

Raznih djelova automobila, plastike, metala i stakla bilo je posvuda uokolo.

Nažalost, 63–godišnjakinja je od zadobivenih ozljeda u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno stradala, dok je petogodišnje dijete koje je se u njenom autu nalazilo kao putnik zadobilo teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezeno u Opću bolnicu Bjelovar, a potom žurno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.




Izmjerili mu 2,72 promila

Vozač (31) je u prometnoj nesreći zadobio lake tjelesne ozljede te je uhićen i priveden u prostorije policije gdje je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.72 promila.

Smješten je u posebnu prostoriju policije, a nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja zbog počinjenja kaznenog djela ”Izazivanje prometne nesreće” bit će predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko–bilogorske.

Očevidom prometne nesreće je uz stručnu pomoć policijskih službenika rukovodio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, koji je naložio obdukciju tijela poginule osobe.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.