Na fotografiji: Vera Begic Foto: Danijel Bartolic / CROPIX

Bivša riječka pročelnica Vera Begić priznala krivnju za smrt muškarca u prometnoj nesreći

Autor: Dnevno

Vera Begić bivša pročelnica Grada Rijeke za sport i tehničku kulturu priznala je danas na Županijskom sudu u Puli da je kriva za prometnu nesreću u kojoj je lani sredinom kolovoza smrtno stradao Umažanin Igor Soldatić, a izazvala ju je u pijanom stanju vozeći u suprotnom smjeru, prenosi Jutarnji list

Danas je, naime, na sudu bilo pripremno ročište, a bivša pročelnica nije htjela davati nikakve komentare, samo je nakon suđenja  pobjegla pred novinarima. Na pripremnom ročištu, koje nije bilo otvoreno za javnost, došla je i supruga preminulog Soldatića.

Odvjetnik Vere Begić Milenko Škrlec kazao je da je priznala krivnju te da je suđenje zakazano za 22. listopada, a odluku kakvu će kaznu dobiti donijet će sudsko vijeće kojim će predsjedati sutkinja Gabrijela Marčeta.

“Vera Begić je priznala optužnicu u cijelosti kako je navedena i spremna je snositi posljedice. Rasprava je zakazana za listopad na kojoj će sud provesti dokaze koje je Državno odvjetništvo predložilo te donijeti presudu. Ovo je djelo koje je izvršeno za vrijeme trajanja blažeg zakona kada je maksimalna kazna zatvora za ovakvo djelo bila 12 godina. Minimum je tri godine. Dužnost obrane je da ističe olakotne okolnosti da kazna bude što manja”,  kazao je njezin odvjetnik nakon izlaska iz sudnice.
Podsjetimo da je bivša riječka pročelnica za sport s čak 1,92 promila u krvi skrivila nesreću prije mosta Mirna na Istarskom ipsilonu iz smjera Umaga u noći s 15. na 16. kolovoza 2018. Vozila je u suprotnom smjeru. Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i djetetom, a on je preminuo zbog višestrukih ozljeda koje je zadobio. To Veri Begić nije prvi slučaj vožnje u pijanom stanju i izazivanja prometne nesreće, već je otprije poznata kao recidivist za volanom.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.