Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Ilustracija

‘BIO SAM U RATU, ZNAM ŠTO TO ZNAČI’ Osuđeni ubojica pucao u susjeda i bacao mu bombe na kuću, radio kao domar u školi

Autor: D.V

Četiri ručne bombe bacio je Josip Pavlin (68) na kuću svoga susjeda, nakon što je prethodno ispalio tri metka u njegovu pravcu. “Ja ću vas sve ubiti, ja vas se sada budem svih riješio”, vikao je rastrojeni muškarac, a sve zbog toga što je susjed (56) tog dana parkirao auto “ispred njegove kuće”.

Zbog bizarnog i divljačkog napada, ovaj bivši domar osnovne škole dobio je kaznu 10 godina bezuvjetnog zatvora zbog koje se već nalazi u Lepoglavi. Da situacija bude još i gora, Pavlin je prije incidenta proveo 20 godina iza rešetaka zbog ubojstva brata i njegove trudne supruge 1988. nakon svađe oko imovinsko-pravnih odnosa.

Ovih dana doznala se i presuda Vrhovnog suda za naknadu štete koju je tog siječanjskog dana 2017. godine počinio. Oko 13.50 sati u Samoboru, stoji u presudi, Pavlin je najprije uništio susjedov parkirani automobil Fiat Bravo ispred njegova dvorišta. Sjekirom je porazbijao sva stakla, a potom nožem izbušio sve gume, piše Danica.

Pijan i agresivan

Susjed (56) je na sudu rekao kako auto nije parkirao ispred njegove kuće, već na javnoj površini kako bi istovario drva iz prikolice. No, kad je vidio što je Pavlin učinio njegovu vozilu, izašao je iz kuće. Pavlin se tada uhvatio pištolja i zapucao, a susjed je pobjegao nazad u kuću.

“Ispalio je tri metka u mene, prvi put direktno, a sljedeća dva kad sam bježao. Srećom, nije me pogodio. Svi smo pobjegli u kuću, supruga, mlađi sin i njegova cura, a stariji sin je bio na katu”, ispričao je susjed na sudu, prenosi Danica.

No, Pavlin, koji je navodno bio poprilično pijan, ponovno se vratio. Ovog puta s bombama.

Oštetio i traktor

“Bio sam u ratu i znao sam što to znači. Pobjegli smo svi na kat, a Josip je prvu bombu bacio između kuće i traktora, drugu i treću na kuhinju, a četvrta bomba je bačena na sobu punice. Ona, srećom, nije bila u kući”, prisjetio se susjed.




U bombaškom napadu oštećen je traktor parkiran u dvorištu, fasada kuće, namještaj u sobama, bijela tehnika, ostakljene površine i prozori te druge stvari. Pretresom prostorija koje koristi, policija je kod Josipa pronašla kalašnjikov, ručnu bombu, stotine komada streljiva, odbačeni pištolj kojim je pucao u susjeda.

Sud je u četvrtak presudio da Josip susjedu mora platiti materijalnu odštetu u iznosu od 54.400 kuna. Zahtjev za odštetu za duševne boli za svih petero napadnutih osoba sud je odbio jer nisu platili psihijatrijsko vještačenje koje je bilo nužno za donošenje sudske odluke.

 




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.